avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Societate recuperari creante ameninta la telefon
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Societate recuperari creante ameninta la telefon

Buna ziua.Va rog sa ma sfatuiasca cineva pentru ca simt ca o sa fac vreo prostie.Deci,..... anul trecut in noiembrie primesc in plic de la EOS "amenintarea". Din ce cauza? In 2004 fratele meu a facut un abonament orange pe buletinul ( de tip vechi) al mamei.Intre timp mama a schimbat buletinul.A platit 3 sau 4 facturi adica luni..dupa care nu a mai putut sa plateasca.Abonamentul s-a inchis automat si a ramas o factura de 166 de lei de platit.Din 2004 si pana anul trecut nu am primit nicio instiintare.Adica mama nu a primit. In foaia volanta trimisa de EOS scrie "debit principal" 166 lei apoi "recalculare penalizari" 213 lei si "taxa de reziliere contract" 0 lei. Bun....deci pana aici nu inteleg
1. de ce imi trimite tocmai in 2009 spre 2010 foaie ca cica am de dat bani...
2. am de dat la Orange si nu la EOS .Nu imi amintesc ca EOS sa imi fi facut vrun serviciu si nu i-am platit.
3. De ce taxa de reziliere 0? Daca ea este specificata in contract? Nu zic acum ca vreau sa o platesc si pe aceea ...
4. Ce complicatii se pot ivi la faza asta....desi mi se pare un lucru tampit sa suni omu sa ai zici ca are de platit o factura dupa 5 ani.
Am fost la Orange la Braila sa cer o copie a contractului si nu au stiut sa ma rezolve.Cata incompetenta! Astazi adica mai inainte cu 15 minute..am fost sunat de la EOS si asta din cauza ca am facut prostia sa sun de pe numarul meu atunci in noiembrie,am fost sunat "sa rezolvam situatia" ... Dupa ce i-am spus la pitipoanca aia de la telefon ca as vrea sa stiu de unde si pana unde EOS imi cere mie bani,de unde are datele mele(adica ale mamei),de ce nu am fost instiintat ca datele mele o sa plece de la orange la toata lumea,si tot asa pana sa dumirit ca nu poate discuta cu mine si a ramas ca mama sa sune si sa rezolve...De platit probabil ca voi plati...cu toate ca nu sunt de acord cu penalitatile de 213 lei.Dar daca nu platesc ce poate sa se intample? o sa ma mai sune....si eu o sa raspund..si ce?
Va rog ...dati mi o idee ...EOS nici macar nu are dreptu sa ma sune pe mine pentru ca nu sunt eu in cauza.Dar m-a terorizat cu telefoanele pentru o factura amarata..si aia din 2004.Daca sa zicem ca pune dosaru pe rol...ce implicatii pot sa apara?
Oricum,anul trecut cand am discutat la telefon ,i-am asigurat ca eu sunt fiul ei( desi in realitate puteam fi oricine) si ei tantalaii mi-au dat toate datele confidentiale.Pentru ca am intrebat si seria de la buletin a mamei...Si mi-au dat-o... Asa mi-am dat seama ca intr-adevar e vorba despre ea.Si mai mult....nu inteleg ....ei au zis ca mi-au trimis instiintari si in 2005 si in 2006 dar eu nu am primit nimic.Poate au scris adresa gresita... Dar acum cum de au scriso corect?

Va multumesc anticipat. Si daca e cazul va voi da cat mai multe detalii...pentru ca am avut o discutie tare aprinsa cu pitipoanca la telefon.Le-am promis ca daca ma mai suna ..o sa ma duc sa fac plangere de hartuire...Pentru ca eu nu am nici o treaba cu contractul acela. Dar ei au fost fraieri ca mi-au dat datele care ma interesau
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: julius.jr , utilizator 18:43, 29 Iulie 2010
- "Datoria e mai veche de 3 ani si nu o mai pot recupera!", nu prea inteleg cum ati dedus ? asta chiar nu este o prevedere legala, banuiesc ca faceti referire la prescriere, degeaba este datoria veche daca nu este prescrisa.
- "Sa prescris dupa 3 ani dreptul de a mai cere aceasta suma , " doamna avocat ar trebui sa stiti si cum se intrerupe un termen de prescriptie, nu conteaza doar timpul, poate sa treaca si 10 ani si datoria sa nu fie prescrisa.
- " si chiar daca v-ar da in judecata ar pierde dosarul in instanta" chiar crede-ti ca o astfel de firma ar intenta un proces pe o datorie prescrisa, asta in conditia in care ar lasa sa curga termenul de 3 ani.
- "Sa nu recunoaste-ti datoria sub nici o forma, sa nu face-ti vreun angajament de plata" angajametul ala de plata nu are nici o valuare in fata unei instante daca nu este insotit si de o copie a buletinului semnata de titular sau de o plata partiala facuta. orcum nu poti anticipa 100% o astfel de hotarare a instantei.

- nu cred ca va vor da in judecata, si nu pentru ca este datoria prescrisa ci pentru ca suma pe care o datoreaza mama dvs ete mica in comparatie cu cheltuielile ce trebuiesc facute de ei...oameni platiti, drumuri..etc.. e mai ieftin sa va sune...mai stresant cum afirmati si dvs.
- este posibil sa fi trimis scrisori, alea sunt si mai ieftine, nu ati fi singurul care nu le primiti, ei sunt obligati din punct de vedere legal sa trimita o parte din acele scrisori, deci unele exista in registrele lor ca fiind trimise.
- iarasi nu inteleg de ce cautati soluti sa nu platiti, in loc sa cautati o solutie sa rezolvati problema..macar sa fie platite facturile... sunt servicii folosite si cred ca vi se pare si dvs corect sa fie platite nu ? daca faceati referire la penalizari "aberante" va intelegeam da.

in concluzie, va spun din experienta ca, telefoanele nu vor inceta niciodata, scrisorile de asemenea, pot ajunge sa sune la vecini daca nu au nr dvs, il vor gasi in alte baze de date si vor continua si dupa decesul titularei, fiindui fiu aveti dreptul la o mostenire, care din pacare include atat activul cat si pasivul unei persoane.

mult noroc in continuare
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
ContSters104800, utilizator
compania respectiva este o companie de recuperari, iar compania de telefonie mobila unde mama dumnaevoastra a avut abonament a vandut datoria catre firma de recuperari, toate convorbirile pe care le aveti cu ei se inregistreaza, personal eu zic sa achitati totusi ceva , aceste datorii se pot negocia, eu le-am platit 1000 RON in februarie pt un abonament al bunicii mele, oricum practicile lor sunt abuzive si nu cred ca sunt total corecte, pentru ca nici ei nu stiau exact cat este de plata pana nu am fost la sediul lor si am discutat cu un superior , nimeni nu m-a lamurit, eu am platit ca sa scap de stres, iar daca decideti sa platiti ceva sa vi se dea si o adresa din care sa reiasa ca nu mai aveti debite in evidentele lor.
visan_georgiana a scris:

eu am platit ca sa scap de stres

p-asta mizeaza si "recuperatorii". umfla cifre aiurea, nici ei nu stiu de unde le scot... fac exponentiale, logaritmi, radicali, ridica la puteri infinite, aduna data calendaristica:)), fac iar exponentiale... si pe urma se pun cu telefoane si scrisori, sa le dai suma rezultata (e si cu zecimale, sa para mai credibila:)) )...

algoritmul de baza e simplu: cumpara "creante" de pe unde se poate, dupa care se merge "la plesneala": o creanta de-un million, sa zicem, o fac 17.962.322,76 lei si incep cu amenitarile ca executa "casele prezente si viitoare":)) . ca e prescrisa, neprescrisa, nu conteaza! promit o "facilitate" cum ca daca dai 4 mil. ai scapat (suma pe care o urmareau de la inceput)... daca tine bine, daca nu trec la umatorul datornic... revin la ala cu 4 milioane sa-i spuna ca tot n-a scapat... si tot asa ... s-a umplut tara de escroci!!!...
poate le vine de hac pana la urma cineva, ca e bagat de mana in buzunare, in toata regula... da' cu aburelile "matematice" si manevrele de mai sus... se cred mari smecheri...
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
ContSters123067, utilizator
gigelin a scris:

visan_georgiana a scris:

eu am platit ca sa scap de stres

p-asta mizeaza si "recuperatorii". umfla cifre aiurea, nici ei nu stiu de unde le scot... fac exponentiale, logaritmi, radicali, ridica la puteri infinite, aduna data calendaristica:)), fac iar exponentiale... si pe urma se pun cu telefoane si scrisori, sa le dai suma rezultata (e si cu zecimale, sa para mai credibila:)) )...

algoritmul de baza e simplu: cumpara "creante" de pe unde se poate, dupa care se merge "la plesneala": o creanta de-un million, sa zicem, o fac 17.962.322,76 lei si incep cu amenitarile ca executa "casele prezente si viitoare":)) . ca e prescrisa, neprescrisa, nu conteaza! promit o "facilitate" cum ca daca dai 4 mil. ai scapat (suma pe care o urmareau de la inceput)... daca tine bine, daca nu trec la umatorul datornic... revin la ala cu 4 milioane sa-i spuna ca tot n-a scapat... si tot asa ... s-a umplut tara de escroci!!!...
poate le vine de hac pana la urma cineva, ca e bagat de mana in buzunare, in toata regula... da' cu aburelile "matematice" si manevrele de mai sus... se cred mari smecheri...

nu a zis nimeni ca sunt corectii 100%, dar oare cine are datori de platit ??? ... ca nu te suna, pt ca ti.au format nr la nimereala... totul pleaca de la ceva.
daca in calitate de debitor vreti sa fiti corect de ce nu solicitati in scris toate informatiile, sau de ce nu va onorati obligatiile la timpul lor.
e normal sa se perceapa dobanzi (si cred ca imi dati dreptate), ca vi se par mari atunci cand trebuie sa le platiti, dar cand ati semnat un contract ati fost de acord cu ele este alta problema... ei nu se bazeaza pe acele dobanzi daca vor sa faca profit.
aveti macar idee ca acele firme de recuperari au oameni special platiti pentru a "raspunde" si pe un astfel de site.

imi cer scuze ca sunt acid, dar vorbiti de dreptate doar din punctul dvs de vedere.
ContSters104800, utilizator
burty si visan nu stiu de ce tineti atat partea recuperatorilor! cred ca sinteti unii dintre ei! Inteleg sa fiu corect si sa nu am datorii, dar ce te faci atunci cind faci un depozit intr-o banca pentru 3 luni,dupa care mergi sa-ti retragi banii,intrebi functionarul{acelasi} la care ai depus ii si ridici, cu o dobinda ridicola. dupa 4 ani ta trezesti amenintat de recuperatori,ca nu stiu ce ti-a mai ramas de plata catre banca din BANII tai!!! E cazul meu domnilor! As vrea sa fiti in pielea mea sa vedem daca a-ti mai solidariza atit cu ei!! Sint niste hoti si niste nesimtitti!! si ....apropo.. am depus 1000E si am primit dobinda dupa 3 luni...1E! Deci banca a folosit timp de 3 luni 4250 Ron si eu primesc 4,250ron si mai sint si dator la Firma de recuperare nu stiu ce comision de care banca a uitat sa spuna:O:hammer: #-o:angry: isi bat joc si de oamenii corecti nu numai de cei cu datorii! Isi tin salariile nesimtite pe bani nemunciti si pe naivitatea altora! Tuturor care au datorii mai vechi de 3 ani le recomand sa nu bage in seama pe cei de la recuperari si sa la raspunda cu aceeasi moneda! cu acelasi limbaj ca al lor,daca raspund la telefon!!=D>=D>
julius.jr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante ione_la ione_la Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)