avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuzul emiterii unui act intrucat nu mi-am achitat ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuzul emiterii unui act intrucat nu mi-am achitat impozitele

In urma solicitarii de eliberare a unui certificat de urbanism pentru o hala industriala pe terenul unei persoane juridice,s-a obtinut avizul comisiei de specialitate urbanism a Consiliului Judetean,dar primarul comunei respective unde
urmeaza a se implementa proiectul se opuneX-( semnarii certificatului respectiv pe motivul existentei unui debit restant impozit pe terenuri.#-o Este legal sau este o cutuma ? Mentionez ca au trecut 30 zile de la introducerea cererii si va solicit o sugestie de actiune,alta decat actionarea in contencios sau plata debitului restant.:">OVa multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 23:11, 26 Iulie 2010
Buna ziua !
In cazul dvs. sunt incidente prevederile Legii nr. 486/2003 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 27/2003, privind procedura aprobarii tacite , cu alte cuvinte cererea se considera aprobata tacit in termen de 30 de zile de la depunere daca nu s-a raspuns la aceasta .
Unde mai puneti faptul ca in anumite conditi fapta de a nu raspunde in termen este considerata infractiune pt functionarul public care, avand cunostinta de solicitarea de autorizare si de documentatia acesteia, cu buna-stiinta nu solutioneaza cererea in termenul prevazut de lege si face sa intervina prezumtia legala a aprobarii tacite, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Solicitati o adeverinta care sa ateste ca ati depus cererea insotita de documentatia aferenta in data...... si puteti sa continuati treaba ... sa solicitati autorizatie de constructie :D si ... posibil sa o luati de la capat ....#-o
Ati mentionat dumneavoastra cele 2 cai posibile de urmat.
Cutuma est e aceea ca primarii folosesc aceste acte pentru a forta recuperari de creante. Cam logic nu? Fiecare dintre noi cerem promtitudine functionarului, dar platim la timp?
=D>Va foarte multumesc pentru legislatia sugerata ,la care pot face trimitere.
Pentru acceasi speta,imi puteti sugera o Lg. sau O.G. care face vorbire despre
stimularea (sau alte cele...) a investitiilor private bazate pe atragerea fondurilor
europene in zonele rurale ? Mi-ar folosi pentru a face trimitere la asa ceva,in adresa
pe care intentionez sa o trimit domnului primar obstructionist. Multumiri anticipate.
maglas a scris:

Cutuma est e aceea ca primarii folosesc aceste acte pentru a forta recuperari de creante. Cam logic nu? Fiecare dintre noi cerem promtitudine functionarului, dar platim la timp?

Exista o foate mare diferenta intre cele doua situatii si aceea poarta numele de legalitate . In timp ce obligatia de a raspunde in termen este una prevazuta de lege (si sanctionata in speta de mai prin aprobare tacita ) in cazul refuzului emiterii unui act / adeverinta pt. motivul neplatii impozitelor si taxelor locale / amenzilor este una ilegala . Primarul prin compartimentele sale de specialitate poate urmari legal aceste datorii prin intermediul institutiei executarii silite ....
adrianmarin a scris:

maglas a scris:

Exista o foate mare diferenta intre cele doua situatii si aceea poarta numele de legalitate . In timp ce obligatia de a raspunde in termen este una prevazuta de lege (si sanctionata in speta de mai prin aprobare tacita ) in cazul refuzului emiterii unui act / adeverinta pt. motivul neplatii impozitelor si taxelor locale / amenzilor este una ilegala . Primarul prin compartimentele sale de specialitate poate urmari legal aceste datorii prin intermediul institutiei executarii silite ....

Bineinteles ca aveti dreptate. Eu vorbeam despre cutuma. Cam asa doresc primarii sa oblige debitorii la plata fara a fi obligati sa inceapa o urmarire si executare silita. Nu spuneam ca e bine sau rau. Doar spuneam.
Tot la fel imi mentin afirmatia privind obligatia functionarilor vs obligatia cetatenilor.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspector urbanism IonicaPopoviciu IonicaPopoviciu Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri si sper sa le pot rezolva cu ajutorul dvs.: 1. Se poate transforma functia publica de referent clasa a III-a, grad ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism-in aer szia2008 szia2008 Buna .Am cumparat un teren in septembrie 2007 , pe care am dori sa construim o casa.Am depus dosarul pentru certif. de urbanism inca din sept.2007.Ni s-a spus ... (vezi toată discuția)
Primaria: finalizare imobil smeagull smeagull Buna, In urma cu un an, am cerut primariei sa imi elbereze o adeverinta de finalizare a constructiei (am terminat casa si vreau sa o inregistrez in CF), cu ... (vezi toată discuția)