avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Inspector urbanism
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Inspector urbanism

Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri si sper sa le pot rezolva cu ajutorul dvs.:
1. Se poate transforma functia publica de referent clasa a III-a, grad profesional asistent - compartimentul urbanism in functia publica de inspector, clasa I, grad profesional asistent? Care sunt conditiile?
2. Angajatul, odata trecut la functia publica de inspector I mai este subordonat consiliului local?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:35, 5 Octombrie 2015
In primul rand, responsabilul cu urbanismul este subordonat primarului, nu consiliului local.
Daca respectivul a absolvit studii superioare de specialitate, functia respectiva se poate transforma, prin promovare conform studiilor, cu instiintarea ANFP.
Va multumesc pentru raspuns! Acum am alte intrebari:
Cum poate ajunge acest angajat al compartimentului urbanism, (care urca in functie, devenind inspector) sa fie arhitect-sef? Care sunt pasii? Sau sunt ``lucruri`` diferite?
IonicaPopoviciu a scris:

Va multumesc pentru raspuns! Acum am alte intrebari:
Cum poate ajunge acest angajat al compartimentului urbanism, (care urca in functie, devenind inspector) sa fie arhitect-sef? Care sunt pasii? Sau sunt ``lucruri`` diferite?

Buna dimineata! Anulez intrebarile de mai sus! Va multumesc pentru intelegere!
@ Kyandra

Buna ziua! Revin asupra aspectului citat mai sus. Cine se ocupa de transformarea functiei? Care sunt pasii de urmat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. respectivul prezinta o copie a diplomei de studiu si depune o cerere de promovare in clasa conform studiilor absolvite.
2. daca studiile sale sunt in specialitatea functiei sau dunt considerate utile de catre primar, se emite o dispozitie prin care se stabileste locul si data examenului de promovare, componenta comisiei de evaluare si de solutionare a contestatiilor, se aproba tematica.
3. se sustine examenul propriu zis si se completeaza documentatia aferenta, conform anexelor la HG 611/2008 (procese verbale, fisa postului cu noi atributii, etc).
4. se emite o dispozitie de numire in noua functie publica;
5. se sinstiinteaza ANFP-ul, atasand la adresa de inaintare o copie a diplomei de studiu, a procesului verbal final al examenului si a fisei postului completata cu noi atributii.
Cam atat!

Alte discuții în legătură

Transformarea functiei publice de referent, gradul iii, grad prof. asistent in functia publica de inspector i, clasa iii, grad prof. asistent, compartimentul urbanism catalinbanita catalinbanita Buna ziua! Doresc sa ma lamuriti intr-o problema. La o primarie de comuna, in urma cu cativa ani a luat fiinta un compartiment de urbanism. Persoana care a ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)
Avansare funcționari publici cozma2000 cozma2000 Buna ziua, As dori sa știu cum se poate face avansarea în treapta de salarizare a unui funcționar public din cadrul unei primarii care a absolvit ... (vezi toată discuția)