Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri si sper sa le pot rezolva cu ajutorul dvs.:
1. Se poate transforma functia publica de referent clasa a III-a, grad profesional asistent - compartimentul urbanism in functia publica de inspector, clasa I, grad profesional asistent? Care sunt conditiile?
2. Angajatul, odata trecut la functia publica de inspector I mai este subordonat consiliului local?
In primul rand, responsabilul cu urbanismul este subordonat primarului, nu consiliului local.
Daca respectivul a absolvit studii superioare de specialitate, functia respectiva se poate transforma, prin promovare conform studiilor, cu instiintarea ANFP.
Va multumesc pentru raspuns! Acum am alte intrebari:
Cum poate ajunge acest angajat al compartimentului urbanism, (care urca in functie, devenind inspector) sa fie arhitect-sef? Care sunt pasii? Sau sunt ``lucruri`` diferite?
Va multumesc pentru raspuns! Acum am alte intrebari:
Cum poate ajunge acest angajat al compartimentului urbanism, (care urca in functie, devenind inspector) sa fie arhitect-sef? Care sunt pasii? Sau sunt ``lucruri`` diferite?
Buna dimineata! Anulez intrebarile de mai sus! Va multumesc pentru intelegere!
1. respectivul prezinta o copie a diplomei de studiu si depune o cerere de promovare in clasa conform studiilor absolvite.
2. daca studiile sale sunt in specialitatea functiei sau dunt considerate utile de catre primar, se emite o dispozitie prin care se stabileste locul si data examenului de promovare, componenta comisiei de evaluare si de solutionare a contestatiilor, se aproba tematica.
3. se sustine examenul propriu zis si se completeaza documentatia aferenta, conform anexelor la HG 611/2008 (procese verbale, fisa postului cu noi atributii, etc).
4. se emite o dispozitie de numire in noua functie publica;
5. se sinstiinteaza ANFP-ul, atasand la adresa de inaintare o copie a diplomei de studiu, a procesului verbal final al examenului si a fisei postului completata cu noi atributii.
Cam atat!