avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand primesc pensia de urmas?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand primesc pensia de urmas?

am facut actele pentru pensie in mai 2010 ca in ce perioada ar trebui sa o primesc....menntionez ca o voi primi pe card:)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:00, 1 August 2010
Buna ziua !
Daca dosarul a fost complet , prima oara va veni in aprox. 60 de zile - max. 90 de zile de la depunere , primind banii cuveniti de la data nasterii dreptului la pensie pana la zi .
ca sa va incurajez, cunosc pe cineva care a primit pensie dupa 7 luni de la depunere:(.
in orice caz, primiti pensie relativ repede dupa ce primiti decizia.
aveti posibilitatea sa sunati la casa de pensii si sa intrebati de dosarul dvs
Termenul legal de emitere a deciziei de pensie este de 45 de zile de la data depunerii cererii. Prima pensie si diferentele le primiti, de regula, in luna urmatoare emiterii deciziei de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata analiza dosar pensionare Elena-Luminita Elena-Luminita Va rog sa-mi spuneti daca in legea pensiilor se mentioneaza durata maxima pentru analiza si emiterea deciziei de pensionare . Cand am depus dosarul mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, este cunoscută situația actuală, de întârziere ... cr_portal cr_portal Bună ziua, Este cunoscută situația actuală, de întârziere a emiterii deciziilor de pensionare de către casele de pensii, mai ales după introducerea ... (vezi toată discuția)
Cand vine decizia pentru pensie? aadriana aadriana Buna ziua, Am depus dosarul de pensie de urmas pentru cei doi copii in data de 28.04.2010 si nu am primit decizia nici pana acum.Oare mai ... (vezi toată discuția)