Stimate doamne , domni avocat -juristi cu mare stima cit si cu scuzele de rigoare indrasnesc a va intrba ? Am o,, CHITANTA- DECLARATIE,, data de numita ,,XXX,, in care scrie ca a locuit intr-un apartament cu chirie. Si ca a dat banii pe chirie numitului ,,YYY,, altul decit propietarul apartamentului... De fapt: ,,YYY,, le si inchiriase apartamentul I in numele unei persoane cu handicap( propietar al apartamentului. Persoana cu handicap era asistata de o doamna -amgajata de primarie. Iar ,,YYY,, fiind sotul acestei asistente.
Banii nu au ajuns niciodata la persoana cu handicap...Fostii chiriasi numita ,, XXX,, A dat o chitanta -declaratie persoanei cu handicap in care scrie ca a dat banii de chirie in suma de 3500 euro -Numitului ,,YYY,, Sotul asistentei sociale.
Am facut demersuri si reclamatii catre politie Romana- Am depus copie xerox dupa aceasta Chitanta.-- Astazi politia ma sunat si imi cere CHITANTA ORIGINALA-- IMI SPUNE SA O TRIMIT PRIN POSTA...
Este legal sau nu ?
Incearca politistul sa puna mina pe original ? - Va scriu deoarece politia incearca a face tot posibilul amusamaliza acest caz !
De ce imi cere originalul? va rog ?
Eu am zis ca nu dau- iar politistul mi-a spus la telefon sa o pun in rama acea chitanta.. ESTE LEGAL ? CE TREBUIE SA FAC ? NU AM INCREDERE IN POLITIA ORASULUI RESPECTIV !
Este legal sa va ceara originalul insa sa aveti o dovada daca procedati in acest fel.
Daca se va pierde originalul macar sa aveti dovada.
Insa f rar se pierde un inscris de la dosar...
este legal sa vi se ceara originalul, acesta putand servi pentru a descoperi raspunsul la o serie de intrebari: cine a scris respectivul act( daca e scris de mana) , cine l-a semnat, etc.
si , dincolo de faptul ca eset legal, aveti chiar obligatia de a preda respectivu act, in caz contrar organele de cercetare penala putand proceda la ridicarea respectivului act de la dvs., in masura in care refuzati sa il predati , si se stie cu exactitate locul in care se afla respectivul act.
asa cum ati fost sfatuit, faceti-va o copie legalizata certificata pentru conformitate cu originalul la notar, pe care sa o pastrati dvs. si inaintati actul original la organul de politie care vi l-a solicitat.
si mai aveti incredere si in politie , ca nu sunt chiar toti corupti si dornici de musamalizat dosare!;)