avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... personal contractual primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

personal contractual primarie

buna ziua. lucrez intr-o primarie de 5 ani de zile ca si personal contractual pe perioada determinata, timp in care mi s-a tot reinoit contractul o data la 3 luni ceea ce consider ca nu este foarte legal din cunostintele mele de legislatie, iar incepand de anul acesta ii tin locul unei colege de birou care este functionar public si se afla in maternitate. intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. ce se poate face din punct de vedere legal pentru a putea fi trecuta pe functie publica si sa mi se mareasca salarul ( acum iau 703 lei net in mana, si de luna viitoare o sa iau vreo 534 lei net in mana)?
2. nu ar trebui , conform codului muncii , sa iau macar 30% din salarul colegei la care ii tin locul?
3. colegii "banosi" cu salarii de 5000 lei net in mana, se zbat ca de luna viitoare sa obtina, in schimbul taierii de 25%, suplimente salariale. dar pentru personalul contractual zic ca nu se pot aplica. este legal ce vor ei sa faca? prevede legea 330/2009 asa ceva?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: denisapetruta , utilizator 22:36, 27 Iulie 2010
In ceea ce priveste contractul pe perioada determinata, conform codului muncii se poate incheia pe maxim 24 de luni și se poate prelungi consecutiv de două ori conform art. 80, alin. 2.In ceea ce priveste inlocuirea unui funcționar public cu un contractual, postul fiind insa in continuare de functionar public, nu prea este legal. Dvs. nu puteți fi trecut pe funcția publica din următoarele motive: sunteți titularul postului pe care il ocupați pană la expirarea contractului pe perioada determinată, după aceea ar trebui sa fie scoasa la concurs funcția publică respectand legislatia in vigoare, vezi 188/1999 r2, insă momentan angajările sunt blocate.... asa că nu prea aveți de ales...
va multumesc pentru raspuns. era de inteles ca nu este in regula. eu ocup un post in contabilitate. si e clar ca sefa mea primeste banii pentru care eu muncesc si ii tin locul colegei mele. oare pana unde mai poate merge nedreptatea???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere din personal contractual in functionar public DanielScorus DanielScorus Buna ziua. Am nevoie de ajutorul dvs. intr-o problema. Sunt lucrator intr-o primarie rurala, in functia de consilier in compartimentul S.P.C.L.E.P. ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar contractual 2012 Calin82 Calin82 Sunt nou angajata intr-o primarie ,iar nemultumirea mea consta in salar 530ron net .Am absolvit o Facultate de 4 ani la zi, cu diploma de licenta si apoi din ... (vezi toată discuția)
Examen pe un post suspendat?! sasa25 sasa25 Sotia mea ocupa un post de consilier superior temporar vacant la o institutie deconcentrata din data de 11.05.2010'...pana la incetarea mandatului de primar\", ... (vezi toată discuția)