avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi asupra copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi asupra copilului

Sunt casatorit cu o romanca stabilta in australia si avem impreuna un copil care la nascut acolo si inca nu are si cetatenie romana ( eu sunt inca in romania si sunt declarat tatal copilului in australia) si a-i dori sa stiu ce drepturi am asupra copilului. Iar o alta intrebare ar fi daca ar intra in romania cu copilul pe pasaportul ei australian poate parasi teritoriul romaniei fara acordul meu? Sau trebuie inregistrata in romania ca fiind copilul meu si ii se dea cetatenie romana , sa imi pot da acordul.:stunned:

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Scorpionul , utilizator 17:28, 27 Iulie 2010
Copilul dobandeste prin nastere cetatenia romana daca s-a nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei este si cetatean roman.
Copilul minor nu poate parasi tara cu unul din parinti fara acordul scris al celuilalt parinte.
Chiar daca nu are un act romanesc copilul si este intrat pe pasaportul mamei care este si cetatean australian , trebuie acordul meu?
obligatoriu, copilul poarta cetatenie romana.
dupa ce intra cu el in tara acesta nu poate parasi tara fara acordul celuilat parinte.
Scz poate nu inteleg eu dar stiam sigur ca mama trebuia sa mearga la consulatul romaniei din australia sa declare copilul sa ii se acorde cetatenie si certificat de nastere romanesc . Si am acceleasi drepturi asupra copilului ca si mama sau fiind australia o tara independenta nu am ? Dupa spusele mamei eu nu am niciun drept asupra copilului caci ele doua au cetatenie australiana si eu nu.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetita cu numele tatalui, pe certificatul de nastere sunt trecuta cu numele sotului dar pasaportul il am pe numele vechi - pot intra in romania cu ea fara probleme? roxita roxita sunt cetatean roman, rezident in australia.cand m-am casatorit mi-am schimbat numele in australia dar pasaportul e pe numele vechi X, iar pe certificatul de ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate dodonica dodonica In timpul unei casatorii dintre o femeie de cetatenie romana si un barbat de cetatenie austriaca sa nascut un copil in Austria care a dobindit cetatenie ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere strain Scorpionul Scorpionul Buna Ziua Doresc sa fac copilului meu certificat de nastere romanesc si nu prea stiu ce acte sunt necesare pt asta. Situatia sta c-am asa....Amandoi parintii ... (vezi toată discuția)