avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cat costa un divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cat costa un divort?

De 3 ani m-am despartit de sotul meu (nu mai locuim impreuna) si acum as vrea sa divortez legal (fostul sot locuieste in Spania), nu avem copii minori. M-ar interesa sa stiu ce pot sa fac in situatia asta. Avem un apartament in Romania pe care l-am cumparat cand nu eram casatorita dar in care ma locuit multi ani in el fiind casatorita si el e trecut ca, chirias. Aici am cumparat un apartament impreuna, dar a ramas el sa platesca si sa locuiasca in el(nu am nici o pretentie la acest apartament.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:43, 30 Iulie 2010
Introduceti actiune de divort cu al doilea capat de cerere impartirea bunurilor comune. Apartamentul din Romania l-ati cumparat dumneavoastra inainte de casatorie?
taxa de divort de 39 lei si un timbru judiciar.
daca nu aveti copii impreuna e foarte simplu.
daca e cu acordul partilor in 2 termene de judecata puteti fi divortati.
Avem o fetita de 24 ani impreuna, locuieste singura. Apartamentul l-am cumparat singura si nu cred ca are pretentie la el. Ma intereseaza sa stiu daca trebuie sa angajez avocat ca sa ma reprezinte si cam cat ar costa toata treaba asta. Multumesc!
Avocatii au onorarii diferite.....
Luati legatura cu un avocat din zona dvs. (puteti sa consultati mai multi)... si veti vedea care este onorariul perceput.
Puteti sa apelati la un mediator autorizat si veti avea costuri mai mici sub aspect financiar, iar timpul necesar solutionarii cauzei va fi mult mai scurt decat la instanta! Conditia este ca sotul sa accepte medierea si sa fie prezent la sesiunea de mediere!

Ganditi de doua ori inainte de a alege

Alte discuții în legătură

Divort in instanta cmunteanu2002 cmunteanu2002 Buna ziua, As dori cateva informatii privitoare la desfacerea unei casatorii pe cale judecatoreasca: [b]Situatia actuala:[/b] - ambii soti ... (vezi toată discuția)
Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ana190 Ana190 Buna dimineata! Am mers la mediere pentru divort si dupa ce s a terminat sotul meu nu vrea sa mai inainteze dosarul in instanta. Pot sa l dau in judecata ... (vezi toată discuția)