avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna dimineata! Am mers la mediere pentru divort si dupa ce s a terminat sotul meu nu vrea sa mai inainteze dosarul in instanta. Pot sa l dau in judecata pentru stabilirea pensiei alimentare? Mentionez ca avem 2 copii minori si de cateva luni nu contribuie cu nimic pentru acestia. Ce acte trebuiesc? Cat costa? Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:21, 28 Iulie 2013
Trebuie desfacuta casatoria iar stabilirea pensiei de intretinere este o cerere accesorie actiunii de divort pe care instanta este obligata sa se pronunte.

Faptul ca ati fost la mediator, nu inseamna ca a fost desfacuta casatoria.

Va trebui sa introduceti o actiune de desfacerea casatoriei la instanta, la care atasati si acordul de mediere incheiat la mediator.

Costurile le puteti afla contactand direct un avocat, fie de pe lista de consultanti al acestui forum, fie cautati la Baroul de avocati din localitatea in care domiciliati.
Eu stiam ca nu putem introduce dosarul in instanta pentru divort prin mediere decat daca suntem amandoi de acord. In cazul in care el nu mai vrea ce pot face eu?
Il actionati Dvs. in instanta pentru desfacerea casatoriei. Puteti atasa si documentele de la mediator pentru a arata instantei ca ati incercat sa va intelegeti pe cale amiabila, insa in final acest acord nu s-a concretizat.
Odata cu cererea de divort veti solicita si incredintarea minorilor precum si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere
Asta stiam, numai ca costurile sunt mult mai mari decat prin mediere. Cat m ar putea costa?
Onorariile difera in functie de avocat. Fiecare isi stabileste propriul onorariu, in raport de complexitatea cauzei.

Alte discuții în legătură

Divort cirsteaiulian cirsteaiulian am un copil de 8 ani,am apartament prin credit ipotecar,o masina si inca doua credite,sotia nu lucreaza,vreau sa divortez, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Divort cu intarziere iulian3435 iulian3435 Este posibil ca la o cerere de divort depusa astazi sa primesc ca termen pentru prima infatisare 15.03.2011? Sau pot cataloga ziua de astazi ca fiind cea mai ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor - costuri danutgaby danutgaby Buna ziua. Vreau sa stiu cat costa un divort avand un copil minor mama fiind plecata din tara. va multumesc (vezi toată discuția)