avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor - costuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor - costuri

Buna ziua. Vreau sa stiu cat costa un divort avand un copil minor mama fiind plecata din tara.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:10, 14 Septembrie 2013
Intrucat nu exista un cost fix al unui divort ( ma refer la toate costurile, taxa de timbru + avocat ), e bine sa mergeti direct la Baroul de avocati din zona unde doriti sa depuneti actiunea de divort, pentru a lamuri acest aspect. Daca nu va permiteti un avocat, solicitati Baroului de avocati din acea zona sa va puna la dispozitie un avocat din oficiu, platit de stat.
In acelasi timp, va puteti informa si la cabinetele notariale despre aceste costuri si daca situatia dvs. permite desfacerea casatoriei la un cabinet notarial.
Inainte de divort la instanta de judecata, va trebui sa mergeti la un mediator/avocat pentru incercarea solutionarii pe cale amiabila a divergentelor.
Aceasta procedura este obligatorie, actiunea introdusa direct la instanta urmand a fi respinsa ca inadmisibila pentru neparcurgerea acestei etape prealabile.
Fiind vorba despre un divort cu minor, sotia nefiind in tara singura optiune este cea a instantei de judecata, cu parcurgerea procedurii prealabile a informarii privind medierea (procedura gratuita).

In afara divortului, veti avea ca si cereri custodia minorului, locuinta acestuia, pensia de intretinere.

Onorariile avocatilor difera in functie de vechime, experienta etc, complexitatea spetei. In plus veti avea de achitat si taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redactare cerere divort catalin_maria catalin_maria Buna ziua.As dori sa stiu cum se redacteaza o cerere de divort,la judecatorie.Mentionez ca sotul a parasit domiciul,nu am nimic de impartit cu el,nu am copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ana190 Ana190 Buna dimineata! Am mers la mediere pentru divort si dupa ce s a terminat sotul meu nu vrea sa mai inainteze dosarul in instanta. Pot sa l dau in judecata ... (vezi toată discuția)
Prezenta la proces in timpul divortului Bobocea Laurențiu Bobocea Laurențiu Bună ziua! Mama mea vrea să divorțeze de tatăl meu dar în următoarele luni va fi nevoită să plece în străinătate și să-i lase pe cei doi ... (vezi toată discuția)