Intrucat nu exista un cost fix al unui divort ( ma refer la toate costurile, taxa de timbru + avocat ), e bine sa mergeti direct la Baroul de avocati din zona unde doriti sa depuneti actiunea de divort, pentru a lamuri acest aspect. Daca nu va permiteti un avocat, solicitati Baroului de avocati din acea zona sa va puna la dispozitie un avocat din oficiu, platit de stat.
In acelasi timp, va puteti informa si la cabinetele notariale despre aceste costuri si daca situatia dvs. permite desfacerea casatoriei la un cabinet notarial.
Inainte de divort la instanta de judecata, va trebui sa mergeti la un mediator/avocat pentru incercarea solutionarii pe cale amiabila a divergentelor.
Aceasta procedura este obligatorie, actiunea introdusa direct la instanta urmand a fi respinsa ca inadmisibila pentru neparcurgerea acestei etape prealabile.
Fiind vorba despre un divort cu minor, sotia nefiind in tara singura optiune este cea a instantei de judecata, cu parcurgerea procedurii prealabile a informarii privind medierea (procedura gratuita).
In afara divortului, veti avea ca si cereri custodia minorului, locuinta acestuia, pensia de intretinere.
Onorariile avocatilor difera in functie de vechime, experienta etc, complexitatea spetei. In plus veti avea de achitat si taxa de timbru.
Pensie alimentara
Ana190
Buna dimineata! Am mers la mediere pentru divort si dupa ce s a terminat sotul meu nu vrea sa mai inainteze dosarul in instanta. Pot sa l dau in judecata ... (vezi toată discuția)