avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Redactare cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Redactare cerere divort

Buna ziua.As dori sa stiu cum se redacteaza o cerere de divort,la judecatorie.Mentionez ca sotul a parasit domiciul,nu am nimic de impartit cu el,nu am copil minor,acesta de asemenea mi-a adus injurii si amenintari mie si familiei mele si am fost agresata fizic.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: catalin_maria , utilizator 21:13, 13 Septembrie 2013
Inainte sa mergeti la instanta, trebuie sa va prezentati la un mediator/avocat pentru incercarea solutionarii problemelor legate de casatorie pe cale amiabila.
Daca nu veti parcurge aceasta procedura prealabila obligatorie si veti depune actiunea de divort direct la instanta, actiunea va fi respinsa ca inadmisibila.
Am inteles.Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor - costuri danutgaby danutgaby Buna ziua. Vreau sa stiu cat costa un divort avand un copil minor mama fiind plecata din tara. va multumesc (vezi toată discuția)
Informarea privind medierea in caz de divort brasero2011 brasero2011 Sedinta de informare privind medierea, care trebuie facuta la mediator inainte de introducere a actiunii de divort la instanta, a ramas gratuita? (vezi toată discuția)
Divort cu acordul ambilor parti ContSters216223 ContSters216223 Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot divorta la starea civila(la notar nu imi permit), dar avem 2 copii minori,suntem de acord amandoi,nu avem nimic de ... (vezi toată discuția)