Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot divorta la starea civila(la notar nu imi permit), dar avem 2 copii minori,suntem de acord amandoi,nu avem nimic de impartit,copii ii crestem amandoi si mai departe.Care este calea mai rapida si ieftina?
Mergeti impreuna in instanta fara avocat si infatisati acesteia acordul dvs asupra tuturor aspectelor legate de desfacerea casatoriei: acordul pe divort, stabilirea numelui pe care il veti purta ulterior divortului, custodia comuna a copiilor, locuinta acestora, programul de vizitare detaliat pt celalalt parinte si cuantumul pensiei de intretinere.
La primarie nu puteti divorta daca aveti copii, chiar daca va intelegeti cu privire la cererile accesorii (stabilire locuinta minori la domiciliul unuia dintre parinti, pensie de intretinere, numele sotilor dupa divort). art. 375 alin. 1 Cod civil
Asa ca adresati-va instantei de judecata cu o cerere de divort prin acordul sotilor, exprimandu-va pozitia si cu privire la aspectele legate de locuinta copiilor, pensie etc.
buna dimineata, parerea mea este ca trebuie sa va adresati, asa cum prevede NCPC...unui cabinet de mediator...este procedura obligatorie...in urma neajungerii la un acord la mediator, abia atunci cu certificat de mediere la dosar va adresati instantei