avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acordul ambilor parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acordul ambilor parti

Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot divorta la starea civila(la notar nu imi permit), dar avem 2 copii minori,suntem de acord amandoi,nu avem nimic de impartit,copii ii crestem amandoi si mai departe.Care este calea mai rapida si ieftina?
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 11:07, 22 Februarie 2013
Mergeti impreuna in instanta fara avocat si infatisati acesteia acordul dvs asupra tuturor aspectelor legate de desfacerea casatoriei: acordul pe divort, stabilirea numelui pe care il veti purta ulterior divortului, custodia comuna a copiilor, locuinta acestora, programul de vizitare detaliat pt celalalt parinte si cuantumul pensiei de intretinere.

Veti avea de achitat doar 39 lei taxa de timbru.
La primarie nu puteti divorta daca aveti copii, chiar daca va intelegeti cu privire la cererile accesorii (stabilire locuinta minori la domiciliul unuia dintre parinti, pensie de intretinere, numele sotilor dupa divort). art. 375 alin. 1 Cod civil

Asa ca adresati-va instantei de judecata cu o cerere de divort prin acordul sotilor, exprimandu-va pozitia si cu privire la aspectele legate de locuinta copiilor, pensie etc.

Costurile sunt doar de 39 lei.
Va multumesc ptr.raspunsuri.
buna dimineata, parerea mea este ca trebuie sa va adresati, asa cum prevede NCPC...unui cabinet de mediator...este procedura obligatorie...in urma neajungerii la un acord la mediator, abia atunci cu certificat de mediere la dosar va adresati instantei
Este obligatorie participarea la mediere,insa momentan nu exista sanctiune in cazul neparcurgerii acesteia.

Medierea nu le va rezolva situatia, chiar si daca ajung la un acord.

Tot in instanta vor trebui sa mearga cu un eventual acord de mediere.

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu copil minor NicMirela NicMirela Buna ziua, As dori sa stiu daca putem divorta la notar avand in vedere ca avem un copil minor (6 ani).Mentionez ca locuim separat din februarie 2015,iar din ... (vezi toată discuția)
Cerere de divort dupa intrarea in vigoare a ncpc - mediere obligatorie? Mariasa Mariasa Buna ziua !! Am depus o cerere divort fara acordul partilor, pe data de 20.02.2013!! Inca nu s-a fixat primul termenul de judecata. Stiti cumva daca noul ... (vezi toată discuția)
Mediere pentru restante asociatia de proprietari jordella jordella Buna seara, S-a facut o mediere intre asociatia de proprietari si un rau platnic. Datornicul si-a luat angajamentul fata de mediator ca va platii ... (vezi toată discuția)