avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere pentru restante asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere pentru restante asociatia de proprietari

Buna seara,

S-a facut o mediere intre asociatia de proprietari si un rau platnic. Datornicul si-a luat angajamentul fata de mediator ca va platii datoria dar a trecut termenul si suma nu a fost achitata.
Medierea nu mai este obligatorie.Ce trebuie sa fac acum?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliu Ursan , Mediator 12:15, 5 Februarie 2015
Daca s-a finalizat medierea printr-un acord de mediere atunci va deplasati la judecatorie pentru consfintirea acordului. Instanta va pronunta o Hot jud care apoi poate fi pusa in aplicare.
Rau platnicul nu a achitat nicio suma din debit ?
Medierea nu a fost niciodata obligatorir. Doar informarea despre mediere a fost obligatorie. Daca rau platnicul nu si-a respectat angajamentul luat prin acordul de mediere, atunci investiti Acordul de Mediere la judecatorie si il executati silit.
Medierea nu a fost obligatorie. Informarea despre procedura medierii si avantajele acesteia este obligatorie. Sanctiunea neparcurgerii sedintei de informare s-a schimbat din respingerea cererii ca inadmisibilă in posibilitatea instantei de a aplica sanctiunea amenzii.
Este foarte bine ca aveti un Acord de Mediere, acesta intrerupe prescriptia debitelor.
Incercati sa aveti o noua discutie cu persoana rau-platnica, iar daca situatia nu se rezolva trebuie sa va adresati instantei pentru recuperea datoriilor.
Potrivit legii asociatiilor de proprietari aveti posibilitatea instituirii unei privilegiu in Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea in problemele asociatiilor de proprietari iapost iapost Buna ziua, as dori daca se poate, ca mediatorii activi pe acest forum, sa-mi raspunda si mie la 2 intrebari legate de posibilitatea folosirii medierii in ... (vezi toată discuția)
Informare despre debransare GHEORGHIAN GHEORGHIAN Adunarea Generală extraordinară convocată de Comitetul Executiv poate stabili debranşarea de la instalaţia centralizată de căldură de la o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem in comunitate o asociatie de proprietari care ... crezzulina crezzulina Buna ziua! Avem in comunitate o asociatie de proprietari care are datorii ; de trei zile ni s-a oprit apa rece potabila de catre firma furnizoare tuturor ... (vezi toată discuția)