avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Informare despre debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Informare despre debransare

Adunarea Generală extraordinară convocată de Comitetul Executiv poate stabili debranşarea de la instalaţia centralizată de căldură de la o centrală termică proprie de bloc pentru anumite apartamente?

Este obligatoriu şi acordul scris a tuturor proprietarilor?

Menţionez faptul ca la Adunarea Generală au participat 20% din numărul proprietarilor.




Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:56, 8 Octombrie 2013
Eu zic ca se poate daca exista motive temeinice.
Insa trebuie sa fie de acord si persoana debransata, as zice eu.
Daca AG a proprietarilor a fost statutara - cum ziceti, hotararile adoptate sunt legale si obligatorii pentru toti proprietarii. Daca considerati ca hotararile luate sunt ilegale, puteti sa apelati in instanta pentru anularea acestora (45 zile de la comunicare).
Ce inseamna "acordul scris al tuturor proprietarilor"? Probabil ca acest acord nu o sa-l aveti niciodata, de aceea s-a convocat AG extrordinara. In cazul descris de dvs. :
debranşarea de la instalaţia centralizată de căldură de la o centrală termică proprie de bloc pentru anumite apartamente? - banuiesc ca aveti aceasta posibilitate tehnica de a face deconectarea unor proprietari rau platnici, adica mai pe romaneste, vrei caldura, platesti; nu poti sa platesti, nu ai posibilitati, etc., etc., te muti undeva unde posibilitatile tale financiare iti permit sa locuiesti, cu caldura, fara caldura sau alte utilitati. Nu uitati ca toti traim vremuri grele, insa unii dintre noi avem prioritati diferite...




Daca adunareagebnerala extraordinara a fost convocata cu respectarea normelor in vigoare,participantii prin vot pot dispune hotarari/masuri,obligatorii pentru toti proprietarii
In topicul dvs exista o contradictie daca la adunarea extraordinara au participat numai 20 % dintre proprietari,teoretic nu exista posibilitatea obtinerii "acordul scris a tuturor proprietarilor ",nu de alta dar greu de crezut ca proprietarii rau platnici vor da acordul sa fie debransati de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic
Este suficient daca participantii la adunarea extraordinara semneaza procesul verbal intocmit cu ocazia convocarii sedintei
Avand in vedere ca este vorba despre imobil de locuit in comun care nu detine bransare individuala,era necesar a se analiza si vota inclusiv modalitatea de recuperare c/v costuri debransare a fiecarui rau platnic
Legea 230/2007:
Art. 23. - (1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel putin unei adunari generale a proprietarilor apartine membrilor comitetului executiv, inclusiv presedintelui asociatiei de proprietari.
(2) Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari.
(3) Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari, fie de comitetul executiv.
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.
Art. 24. - (1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

Deoarece aceasta hotarare urmareste un scop comun, hotararea este legala.

Alte discuții în legătură

Adunare generala dupa/contra adunare generala? mira55 mira55 Fiind solicitat de un bun prieten pentru un raspuns la o situatie delicata, va solicit si dvs o opinie. In blocul in care locuieste amicul meu, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara asociatie de proprietari zo1960 zo1960 Am o problema legata de asociația de locatari. La o adunarea generala excepționala care este prezenta necesara pentru luarea hotărârilor? In ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)