avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informarea privind medierea in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informarea privind medierea in caz de divort

Sedinta de informare privind medierea, care trebuie facuta la mediator inainte de introducere a actiunii de divort la instanta, a ramas gratuita?
Cel mai recent răspuns: brasero2011 , utilizator 15:35, 26 Ianuarie 2015
Sedinta de informare nu mai este obligatorie. Puteti sa va prezentati in instanta si fara parcurgerea acestei etape.
Nu mai este obligatorie informarea privind beneficiile medierii,procedura prealabila ce trebuia realizata inaintea introducerii actiunii de divort,puteti introduce actiunea fara alte formalitati.Puteti apela la procedura medierii daca credeti ca va poate ajuta in rezolvarea amiabila a divortului.
Multumesc!:)
Sedinta de informare la mediator este gratuita, da. Nu mai este obligatorie, este adevarat, dar va ofera posibilitatea de a afla despre beneficiile rezolvarii situatiei dvs. in conditii de confidentialitate, spre deosebire de instanta, unde totul va fi public. Ca sa nu mai vorbim de durata, de flexibilitatea in privinta programarii sedintelor de mediere, etc.
In plus, casatoria se poate desface si la Starea Civila sau la notar, conform Noului Cod Civil.
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
herminast, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea obligatorie leusan leusan Cum este cu medierea obligatorie din 2013. Aceasta am inteles ca va fi gratuita? Si in acest caz mediatorul de unde incaseaza taxele? (vezi toată discuția)
E obligatorie medierea sau nu ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Intr-o cauza de raspundere civila delictuala prin care se urmareste repararea pagubelor suferite, este obligatorie medierea mai inainte ca ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii de chemare în judecatã ºi a actului de participare la ºedinþa de informare privind avantajele medierii marusca marusca Intentionez sa chem in civil o persoana juridica. Stiu ca medierea a devenit obligatorie. pot depune cererea de chemare in judecata si medierea s-o depun ... (vezi toată discuția)