avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... medierea obligatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

medierea obligatorie

Cum este cu medierea obligatorie din 2013.
Aceasta am inteles ca va fi gratuita?

Si in acest caz mediatorul de unde incaseaza taxele?
Cel mai recent răspuns: gil_m , utilizator 13:50, 24 Septembrie 2012
Medierea nu este obligatorie si nici nu devine obligatorie din 2013. Devine obligatorie procedura de informare cu privire la beneficiile medierii.

Orice persoana care introduce o actiune in instanta trebuie sa aiba atasat la dosar procesul-verbal de informare cu privire la mediere.

Informarea cu privire la mediere si obtinerea procesului-verbal de informare sunt gratuite.

Daca partile decid ca dupa sedinta de informare doresc sa continuie rezolvarea disputei prin mediere vor stabili impreuna cu mediatorul sedinta sau sedintele de mediere care sunt platite, in mod egal, de catre partile participante.

Chiar daca unele persoane se opun introducerii medierii, beneficiile sunt majore, incepand cu costuri, impartialitate, timpul rezolvarii disputelor etc.

Mai multe puteti citi in topicul urmator www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informarea privind medierea in caz de divort brasero2011 brasero2011 Sedinta de informare privind medierea, care trebuie facuta la mediator inainte de introducere a actiunii de divort la instanta, a ramas gratuita? (vezi toată discuția)
Avocat irinavoicu irinavoicu Buna ziua, m-ar interesa un avocat cu experienta in litigii de munca, in Bucuresti, sa reprezinte un grup mare de salariati, multumesc (vezi toată discuția)
Mediere facuta de avocatul reclamantului lavy87 lavy87 Buna ziua , Sunt parte intr-un proces (parat) si am fost instiintata printr-o scrisoare sa merg in alta localitate la un cabinet de mediator la ,, sedinta de ... (vezi toată discuția)