avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... E obligatorie medierea sau nu ?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

E obligatorie medierea sau nu ?

Buna ziua. Intr-o cauza de raspundere civila delictuala prin care se urmareste repararea pagubelor suferite, este obligatorie medierea mai inainte ca reclamantul sa se adreseze instantei ? :)

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 13:30, 5 Februarie 2014
În materie civilă și comercială este necesară parcurgerea unei ședințe de informare privind folosirea procedurii medierii,avantajele acestei proceduri. În materie civilă, doardacă există o valoare a pretențiilor sub 50.000 lei.
Medierea în sine este voluntară și ține doar de dorința părților de a folosi o procedură mai flexibilă, cu costuri reduse, cu timp scurt de soluționare , cu confidențialitate și fără stres emoțional.
Este obligatoriu sa va informati cu privire la mediere.
Medierea nu este obligatorie.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc frumos pentru informatiile oferite ! :)
Dupa cum v-a raspuns mai sus colega, medierea nu este obligatorie, doar informarea cu privire la avantajele medierii care este gratuita. Daca aveti acest conflict, inca nu ati actionat in judecata cealalta parte, puteti incerca sa rezolvati problema prin mediere, apeland la mediator. Daca cealalta parte doreste medierea, semnati impreuna cu mediatorul un contract de mediere, parcurgeti sedintele de mediere si ajungeti (sau nu) la o intelegere cu cealalta parte, adica acord de mediere. Pe acesta il depuneti la instanta pentru emiterea unei hotarari de expedient, cererea costa 20 de lei. Daca cealalta parte spune ca nu doreste medierea, atunci mediatorul elibereaza certificatul de informare, iar dvs deschideti dosar in instanta la care atasati respectivul certificat.

Alte discuții în legătură

Judecata cu o alta firma forsi68 forsi68 Buna, daca ma poate lamurii cineva care sunt pasii de urmat pentru a da in judecata o firma care are datorii catre firma noastra si nu vrea sa plateasca . ... (vezi toată discuția)
Mai e obligatorie sedinta de informare? Imparatul Imparatul http://www.stiripesurse.ro/ccr-a-desfiintat-obligativitatea-medierii/ Daca nu, e o decizie perfecta. Interventie moderator: avertisment pentru incalcarea ... (vezi toată discuția)
Câteva aspecte referitoare la procedura informãrii despre avantajele medierii ºi despre procedura medierii. Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea este o procedură alternativă instanţei de judecată , prin care pot fi soluţionate pe cale amiabilă conflictele dintre persoanele fizice ... (vezi toată discuția)