avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mai e obligatorie sedinta de informare?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mai e obligatorie sedinta de informare?

[ link extern ] /

Daca nu, e o decizie perfecta.



Interventie moderator: avertisment pentru incalcarea art.2.1 si art.2.2 din regulamentul de forum.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 08:06, 9 Iunie 2014
Dvs faceti o confuzie intre sedinta de informare obligatorie de care vorbeste CCR si sedinta de mediere. Sunt doua lucruri distincte. In sedinta de informare obligatorie declarata neconstitutionala de catre CCR, omul era obligat in anumite spete sa intre in biroul mediatorului si sa ii cera acestuia sa il informeze despre avantajele medierii. Gratuit. La sfarsitul informarii, mediatorul il intreba daca doreste mediere, acum ca stie despre ce e vorba. Omul spunea da si atunci mediatorul intra in procedura obisnuita sau omul spunea nu si atunci mediatorul elibera documentul aferent pentru instanta. Tot asa se va proceda si de acum incolo. Diferenta este ca daca inainte intrau in biroul mediatorului oameni care n-aveau de unde sa afle altfel despre mediere, acum vor intra cei care stiu deja de mediere.
Sedinta de mediere presupune ca ambele parti au ales medierea si ca a fost semnat un contract de mediere. CCR nu vorbeste despre sedinta de mediere. Medierea nu a fost obligatorie si va ramane in continuare la alegerea partilor.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Aha. Deci ca sa deschid un proces, nu trebuie sa mai trec intai pe l ainformarea de la mediator, ?
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Tocmai vi s-a explicat, Așadar, nu mai este necesar să plusați, @imparatul.
Mergeti direct la instanta daca asa considerati.
nu aveti obligatia de a va informa cu privire la avantajele medierii. Insa avand in vedere ca de obicei primul termen este fixat de instanta si dupa 9 luni de la data depunerii cererii, puteti incerca o mediere pentru a solutiona conflictul intr-un timp mai scurt.
e spre avantajul dvs.
Aveti dreptate nu mai tb ,,sa treceti;;.pe la mediator,informarea privind beneficiile medierii nu mai este obligatorie.

Alte discuții în legătură

E obligatorie medierea sau nu ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Intr-o cauza de raspundere civila delictuala prin care se urmareste repararea pagubelor suferite, este obligatorie medierea mai inainte ca ... (vezi toată discuția)
Medierea, obligatorie? merepere merepere buna ziua. sunt presedinta unei asociatii de proprietari. avem restantieri si vrem sa-i actionam in instanta. intrebarea este: instanta imi accepta cererea de ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)