avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mai e obligatorie sedinta de informare?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mai e obligatorie sedinta de informare?

[ link extern ] /

Daca nu, e o decizie perfecta.



Interventie moderator: avertisment pentru incalcarea art.2.1 si art.2.2 din regulamentul de forum.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 08:06, 9 Iunie 2014
Deci: sedinta de informare privind avantajele medierii nu mai e necesara,corect? Dar pot depune cererea de chemare in judecata si pina la primul termen sa incerc medierea printr-un mediator? Sau nu mai e necesara deloc procedura medierii.?
Ma refer daca sint sanctionata de instanta pentru ca nu am incercat intii procedura medierii.
Mentionez ca o sa ma judec cu o institutie a statului pt o suma de bani neacordata,pe asigurari sociale,asa ca fara o hot judecatoreasca ei oricum nu o sa-mi dea banii,deci nu au cum sa incerce vreo mediere cu mine.
Ma intereseaza daca instanta imi poare respinge actiunea sau ma poate amenda in situatia in care nu am incercat intii medierea.
Prevederea privind obligativitatea ședinței de informare se află încă în vigoare, până la data publicării acestei decizii în Mof.
Medierea, ca modalitate de soluționare a conflictelor/litigiilor poate fi încercată oricând, anterior depunerii unei cereri de chemare în judecată, conform legii.
Este opțiunea dvs. dacă încercați medierea sau nu.
Amendată nu veți fi pentru neparcurgerea ședinței de informare și, posibil nici să nu vă fie respinsă cererea, mai ales dacă între timp va fi publicată deiczia CCR.
marusca a scris:


Mentionez ca o sa ma judec cu o institutie a statului pt o suma de bani neacordata,pe asigurari sociale,asa ca fara o hot judecatoreasca ei oricum nu o sa-mi dea banii,deci nu au cum sa incerce vreo mediere cu mine.



Opinez ca un astfel de litigiu intra in sfera contenciosului administrativ fiscal, ca atare, tot in opinia mea, in aceasta situatie medierea nu poate interveni ca modalitate amiabila de solutionare a conflictului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E obligatorie medierea sau nu ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Intr-o cauza de raspundere civila delictuala prin care se urmareste repararea pagubelor suferite, este obligatorie medierea mai inainte ca ... (vezi toată discuția)
Adio informare obligatorie privind avantajele medierii romascanu romascanu http://www.ccr.ro/comunicate/COMUNICAT-DE-PRES-339 07.05.2014 Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia ... (vezi toată discuția)