avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Judecata cu o alta firma
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Judecata cu o alta firma

Buna, daca ma poate lamurii cineva care sunt pasii de urmat pentru a da in judecata o firma care are datorii catre firma noastra si nu vrea sa plateasca . Firma client exista si la ora actuala si lucreaza. Am inteles ca s-a schimbat ceva in lege , trebuie mers la ceva mediator . Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 12:12, 23 Octombrie 2013
Da, trebuie sa realizati procedura prealabila de informare cu privire la avantajele medierii. Va alegeti un mediator, iar el va va explica cum se desfasoara aceasta sedinta. In linii mari: daca cealalta firma accepta medierea si ajungeti la un acord de mediere, il depuneti la instanta si ii solicitati sa emita o hotarare de expedient care sa incuviinteze intelegerea dvs cu cealalta parte. Prin mediere se va putea rezolva totul mult mai usor si mai rapid.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Procedura informarii prealabile asupra medierii nu este valabila daca va incadrati la una din cele doua exceptii, respectiv procedura cererilor de valoare redusa sau cea a ordonantei de plata. Acest lucru nu inseamna ca medierea nu este o solutie de rezolvare extrem de avantajoasa, insa informarea nu este obligatorie, daca doriti sa rezolvati "clasic".

Art, 60 indice 1 din legea 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator cu completarile si modificarile ulterioare:
(1) În litigiile ce pot face, potrivit legii, obiect al medierii sau al altei forme alternative de soluţionare a conflictelor, părţile şi/sau partea interesată, după caz, sunt ţinute să facă dovada că au participat la şedinţa de informare cu privire la avantajele medierii, în următoarele materii:
f) în litigiile civile a căror valoare este sub 50.000 lei, cu excepţia litigiilor în care s-a pronunţat o hotărâre executorie de deschidere a procedurii de insolvenţă, a acţiunilor referitoare la registrul comerţului şi a cazurilor în care părţile aleg să recurgă la procedura prevăzută la art. 1.013 - 1.024 sau la cea prevăzută la art. 1.025 - 1.032 din Legea nr. 134/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;


Daca nu va incadrati la niciuna dintre exceptii, informarea este obligatorie, iar medierea - recomandabila.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
mediator_comeaga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere in litigiile civile intre profesionisti antisocial charm antisocial charm Buna ziua! Studiind Legea 192/2006 cu modificari privind medierea am remarcat ca-n litigiile comerciale partea se poate( deci poate nu e obligatoriu) adresa ... (vezi toată discuția)
Sedinta de informare privind medierea, gratuita sau nu? ddianna ddianna Buna ziua, In situatia in care la mediator se prezinta o singura parte in vederea informarii si partea nu poate asigura prezenta celeilalte parti, mediatorul ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract cesiune - informarea obligatorie ContSters178374 ContSters178374 Buna ziua! Este obligatorie sedinta de informare in cazul unei actiuni in constatarea nulitatii unui contract de cesiune? (vezi toată discuția)