avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Nulitate contract cesiune - informarea obligatorie
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Nulitate contract cesiune - informarea obligatorie

Buna ziua!

Este obligatorie sedinta de informare in cazul unei actiuni in constatarea nulitatii unui contract de cesiune?
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 12:47, 11 Martie 2013
Legea medierii:"Art. 60^1. - (1) In litigiile ce pot face, potrivit legii, obiect al medierii sau al altei forme alternative de solutionare a conflictelor, partile si/sau partea interesata, dupa caz, sunt tinute sa faca dovada ca au participat la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii, in urmatoarele materii: [...]
f) in litigiile civile a caror valoare este sub 50.000 lei, cu exceptia litigiilor in care s-a pronuntat o hotarare executorie de deschidere a procedurii de insolventa, a actiunilor referitoare la registrul comertului si a cazurilor in care partile aleg sa recurga la procedura prevazuta la art. 1.013-1.024 sau la cea prevazuta la art. 1.025-1.032 din Legea nr. 134/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare"

Fiind o actiune in materie civila, cel mai probabil cu valoarea sub cea specificata de lege, este necesara informarea si prezentarea informarii asupra avanjatelor medierii.

De asemenea, litigiul poate fi rezolvat direct prin mediere, daca exista disponibilitatea partilor pentru dialog.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
mediator_Constantinescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea la cererile cu valoare redusa ? Paul Citiriga Paul Citiriga La cererile cu valoare redusa, reglementate de ardinul nr.359/C/200.01.2013 se cere sau nu parcurgerea procedurii prealabile privitoare la obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata si informarea cu privire la mediere dana_toader dana_toader Buna ziua, A avut cineva caz pe ordonanta de plata dupa introducerea obligativitatii informarii cu privire la mediere? E nevoie la ordonanta de plata sau nu a ... (vezi toată discuția)
Mediere in litigiile civile intre profesionisti antisocial charm antisocial charm Buna ziua! Studiind Legea 192/2006 cu modificari privind medierea am remarcat ca-n litigiile comerciale partea se poate( deci poate nu e obligatoriu) adresa ... (vezi toată discuția)