avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prezenta la proces in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prezenta la proces in timpul divortului

Bună ziua!

Mama mea vrea să divorțeze de tatăl meu dar în următoarele luni va fi nevoită să plece în străinătate și să-i lase pe cei doi frați mai mici ai mei în grija mea (eu fiind major)
Aș vrea să știu ce ar trebui rezolvat înainte ca ea să plece. Mă gândesc că ar putea fi problemele legate de custodia celor mici sau ceva de genul. Și aș mai vrea să știu dacă trebuie să fie in România pe tot parcursul procesului și dacă ar putea apărea alte probleme neprevăzute din punct de vedere legal în aceasta situație.

Vă mulțumesc!
Buna ziua,
Daca mama este reclamanta - adica ea a depus actiunea de divort la instanta, atunci ar fi bine sa nu plece niciunde pana nu se termina divortul.
Daca nu se prezinta personal la procesul de divort, cererea ei va fi respinsa ca nesustinuta.
„Problemele legate de custodia celor mici” se rezolva ca accesorii cererii de divort. Deci daca cererea de divort se va respinge, atunci nu se mai discuta nici „problemele legate de custodia celor mici”.
Daca mama pleaca la munca in strainatate, atunci obligatoriu trebuie se-si angajeze avocat si obligatoriu trebuie sa-i trimita/lase acestuia contractul de munca in baza caruia pleaca in strainatate. Este singura exceptie posibila pentru ca procesul de divort sa se judece in lipsa ei.
Pe langa cele mentionate in raspunsul anterior mama va trebui sa faca si o procura notariala avocatului angajat pt a putea fi reprezentată de acesta.Divortul este un proces la care reclamantul trebuie să fie prezent personal cu excepția cazurilor prevăzute de lege.Inainte de a pleca mama dvs ar trebui să discute cu un av cazul are anumite particularități care tb lămurite de un av.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Daca mama va fi reclamanta poate fi reprezenta de avocat ca sa nu se respinga actiunea.
Este bine sa ia legatura cu avocatul mai inainte de a se deschide procesul si nu dupa proces sau cine stie cand...
Am înțeles. Vă mulțumesc!
În general, cam la cât ajung costurile pentru o astfel de procedură?
Taxa de timbru este de 100 lei iar onorariul îl negociați direct cu avocatul!

Alte discuții în legătură

Intrebare divort ela6791 ela6791 Buna ziua. Vreau sa dati un sfat. Un prieten a hotarat sa divorteze dupa mai multi ani de cand e despartit de sotia lui. Au facut cerere de comun acord care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sunt căsătorită dar nu mai stau cu soțul de 4 ani ... Criss81 Criss81 Buna ziua.sunt căsătorită dar nu mai stau cu soțul de 4 ani de zile.fiecare și a refacut viața dar nu vrea sa divorțeze.între timp s a născut un ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez! Doriana Poposcu Doriana Poposcu Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu ... (vezi toată discuția)