avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

barbat , nascut in 16.02.1952, 35 ani cotizati , 7 ani spor de grupa a-II-a (30ani lucrati in grupa a-II-a), la ce varsta are drept de pensionare?

femeie , nascuta 25.01.1956 , 28 ani cotizati , 5 ani spor grupa a-II-a (23 ani lucrati in grupa a-II-a) , la ce varsta are drept de pensie ?

VA MULTUMESC FOARTE MULT !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:51, 2 August 2010
Dupa modul cum ati socotit reducerea varstei standard datorita conditiilor de munca-gr.II-a,nu mai trebuia sa puneti si intrebarea,se pare ca ati citit Legea 19/2000,barbatul la implinirea varstei de 65-7=58 ani(martie2010),doamna la implinirea varstei de 60-5=55 ani(februarie 2011)
Dreptul la pensie se deschide in ziua si luna nasterii
Domnul poate depune oricand dosarul pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, doamna mai are de asteptat. Sa vedem ce prevederi vor fi in vigoare dupa data de 01.01.2011.

Dreptul la pensie se deschide exact asa cum a precizat colegul meu de forum, Bruta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie buiavasi buiavasi buna dimineata1 as dori sa intreb in ce conditii se pot pensiona urmatoarele persoane; - femeie , nascuta in dec.1957 cu 31 ani stg.de cotizare - barbat, ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare catalina_vaduva@yahoo.com catalina_vaduva@yahoo.com Buna Ziua, As dori sa stiu la ce data poate iesi la pensie o persoana care a lucrat in urmatoarele conditii: Data angajarii: 13.07.1978, data nasterii ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta keops_mic keops_mic As dori sa cunosc care este varsta la care as putea sa ma pensionez la limita de varsta. Am lucrat : 1977 - 1984 grupa 1 1984-2002 grupa 2 2002-2009 fara ... (vezi toată discuția)