keops_mic a scris:
Sunt nascuta pe 01.10.1957
Am presupus ca sunteti doamna, nu domn, pentru ca nickname-ul dvs. nu ma ajuta.
De asemenea, am exclus anii 1977, 1984 si 2002 din calculele mele, intrucat stagiul pentru activitatea desfasurata in grupe de munca are in vedere numai
anii intregi. De altfel, din 01.04.2001 nu mai exista grupe de munca, ci activitate desfasurata in conditii deosebite sau speciale.
Date generale: O doamna nascuta in octombrie 1957 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei standard de pensionare de 60 de ani; stagiul complet de cotizare este de 30 de ani iar stagiul minim de 15 ani.
Stagiul de cotizare: Conditia privitoare la realizarea stagiului de cotizare este indeplinita. Ati depasit si stagiul complet iar stagiului realizat de dvs. i se adauga aproximativ 7 ani si 3 luni spor pentru activitatea desfasurata in grupe de munca.
Varsta standard de pensionare: Pentru activitatea desfasurata in grupe de munca, varsta standard va fi redusa cu 5 ani.
Atentie: Daca in anii 1977 si 1984 aveti perioade din a caror adunare poate rezulta 1 an, atunci varsta standard se reduce cu 5 ani si 6 luni.
Ramanand la reducerea cu 5 ani a varstei standard de pensionare, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei de 55 de ani.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea