avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala (mijloacele de transport in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala (mijloacele de transport in comun)

sunt din pitesti si astazi am circulat cu autobuzul impreuna cu un prieten si au venit controlorii.. de ficare data cand veneau ne intelegeam cu ei.. le dadeam 2 lei si ne lasau in pace.. dar de data aceasta mai era o femeie in autobuz care se certa foarte rau cu ei si la capat de linie nu au mai descis usile si toti cei care eram in autobz fara bilet am asteptat sa vina politia ..

a venit politia intr`un final au rezolvat usor cu restul persoanelor fara bilet .. au plecat fara sa faca nimic .. iar cand au ajuns la mine si la prietenul meu .. ne`au cerut buletinele.. noi am spus ca nu le avem..

erau 2 politisti comunitari acolo si au scris pe un carnetel numele nostru, adresa si numele parintilor. doar atat .. fara cnp ..serie de buletin sau alte alea ..

si au spus sa ne intalnim la ora 21:30 intr`un loc specificat de ei sa achitam amandoi o amenda.. ca daca nu ii vor suna pe cei 2 politisti si ne vor trimite amenda acasa..


e posibil sa vina amenda acasa? doar pe datele acelea? nu am fost la sectie sa ne legitimeze.. doar ne`au intrebat acolo cum ne cheama pe noi si pe parinti si unde stam ..


si inca o intrebare... cand am ajuns la capat de linie soferul autobuzul a tinut usile inchise pana a sosit politia .. asta nu e privare de libertate si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani?

sa stiu daca mai ajung odata in stiuatia asta ..

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 08:57, 4 August 2010
Sub nici o forma nu puteti fi amendati,tinand cont de modul in care au decurs lucrurile.Pt.a putea exista o sanctiune,in momentul in care s-a constatat ca nu aveti documente,ar fi trebuit sa fiti condusi la politie pt.identificare.Nu dati curs chemarii celor doi politisti.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
andymaurul, utilizator
multumesc
mai era un caz asemanator .. si la el spunea ca e posibil sa primeasca proces verbal acasa ..

www.avocatnet.ro/content/for...


aici este linkul
pana la urma sunt sanse sa ma trezesc cu un proces verbal acasa?
Nu,nu este posibil.

Alte discuții în legătură

Amenda ratb. tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua. Azi am avut ghinionul sa fiu surprins pe linia troleibuz 85 fara bilet, pe distanta de 2 statii, de la M. Bravu la Autogara Obor. Iesisem de la ... (vezi toată discuția)
Calatorie ratbv fara bilet alex345 alex345 Buna ziua As dori daca se poate sa-mi analizati putin situatia in care am fost pus . Am urcat in autobuz neavand bilet de calatorie deoarece in statia ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie - amenzi pe mijloacele de transport in comun Rebbelul Rebbelul Circuland pe un mijloc de transport din Timisoara, intr-o zi am prins control, fiind aglomerat nu a ajuns sa-mi ceara biletul... eu coborand si continuandu-mi ... (vezi toată discuția)