avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită partaj, contestatie la executare....?
Discuție deschisă în Executare silită

partaj, contestatie la executare....?

In cazul in care avem un BO avalizat si ne indreptam impotriva avalistului, iar acesta are imobilele in proprietate comuna cu sotia sa, trebuie facut partajul inainte de a-l executa? Un jurist ne-a spus ca am putea formula si contestatie la executare, pentru a putea evita taxa de timbru. Aveti ceva sfaturi pentru noi?
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 14:47, 27 Iulie 2010
Contestatia la executare se formuleaza de catre debitor si este un mijloc de aparare, de cenzurare a executarii silite.
Daca debitorul va depune o astfel de contestatie cu invocarea proprietatii comune dvs aveti posibilitatea de a solicita impartirea bunurilor prin partaj in conditiile art 493 C.pr.civ.
Sa inteleg ca s-ar putea solicita, de catre noi, partajul in cadrul contestatiei la executare, daca debitorul face aceasta contestatie? Scopul este de a incerca sa evitam plata taxei de timbru.
In codul de procedura civilal la art 400(1) se spune ca "impartirea bunurilor proprietate comuna poate fi hotarata, la cererea partii interesate, si in cadrul judecarii contestatiei la executare.
totusi, fiecare capat de cerere se timbreaza distinct chiar daca partajul este cerut in cadrul contestatiei la executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contestatie la executare art. 400 indice 1 robertsega32 robertsega32 Poate cineva sa ma ajute cu un model de contestatie la executare conform art. 400 indice 1 CPC? E vorba depre contestatia la executare pentru impartirea ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune (proprietate in devalmasie a sotilor) laura-jurist laura-jurist buna seara se poate solicita iesirea din proprietate in devalmasie a 2 soti asupra unui imobil, prin contestatia la executare facuta de creditorul unia dintre ... (vezi toată discuția)