buna seara
se poate solicita iesirea din proprietate in devalmasie a 2 soti asupra unui imobil, prin contestatia la executare facuta de creditorul unia dintre soti? precizez faptul ca sotul executat silit este administratorul unei soc comerciale, calitate in care a avalizat un bo refuzat la plata. executorul nu poate executa imobilor intrucat apare ca si proprietar in devalmasie sotia, care nu are nicio calitate in sco comerciala.
pot cere partajarea imobilului pe calea contestatiei la executare? am gasit in C,civ o asemenea precizare, insa nu stiu ce soti de izbanda as avea. oricum taxa de timbru este muuuult mai mica decat daca as cere iesirea din devalmasie pe procedura comuna.
ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
multumesc:D
Da, se poate. Temeiul legal este art.400 indice 1 Cod procedura civila.
Personal am obtinut pe aceasta cale cateva hotarari favorabile de sistare a starii de devalmasie.
Taxa judiciara de timbru se stabileste conform art.2 alin.2 din Legea nr.146/1997 - la valoarea maxima de 194 lei.
executarea unui bun aflat in devalmase are drept solutie...desfiintarea actelor de executare la cererea partii interesate ( care justifica un interes ) si efectuarea partajului tinand cont si de interesele creditorului:)
rareori..in fapt niciodata nu se face partajul in cadrul contestatiei..O data facuta dovada bunului devalmas, cu acte, se admite contestatia ( pronuntare pe contestatie/sentinta) si se disjunge partajul