avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Va rog sa emiteti o parere autorizata in cazul urmator: Un absolvent al invatamintului superior de anul acesta, are dreptul sa primeasca ajutorul de somaj, pina la momentul identificarii si obtinerii unui loc de munca ? Precizez ca absolventul a mai lucrat in timpul facultatii pe perioade limitate de timp, la momentul acesta nu mai lucreaza, iar dupa facultate s-a inscris si a fost admis la cursurile de MASTER -Buget - zi.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 14:52, 27 Iulie 2010
Buna ziua,

conform legii somajului, indemnizaţia se acordă o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ absolvită (exemplu: şase luni pentru absolventul de liceu, de şcoală postliceală sau de colegiu etc.). În cazul în care – la data la care îşi cere dreptul – solicitantul urmează o formă de învăţământ, nu va beneficia de ajutorul financiar de la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolvent facultate Deniszet Deniszet Buna ziua, Am absolvit facultatea in urma cu 3 saptamani. Intrebarea mea este: pot intra in somaj si daca da in ce conditii ? ce acte imi sunt necesare ? ... (vezi toată discuția)
Somaj andrusca1000 andrusca1000 As dori sa stiu daca dupa terminarea liceului se poate primi somaj daca persoana respectiva se inscrie la o scoala post liceala in toamna.Multumesc!!!!!!! (vezi toată discuția)
Masterat CristiMinc CristiMinc In 2001 am absolvit o forma de invatamant de scurta durata, 3 ani, obtinind o diploma de Inginer Colegiu . Pentru a urma un masterat intr-o alta specialitate ... (vezi toată discuția)