avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj absolvent facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj absolvent facultate

Buna ziua,

Am absolvit facultatea in urma cu 3 saptamani. Intrebarea mea este: pot intra in somaj si daca da in ce conditii ? ce acte imi sunt necesare ? Daca urmez un master acest lucru mai este posibil ?

Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Deniszet , utilizator 17:48, 26 Iulie 2010
Buna ziua,
Un absolvent în vârstă de minim 16 ani poate să se înregistreze ca fiind în căutarea unui loc de muncă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) , în maxim 60 de zile de la absolvire. Pentru a se înregistra ca persoană în căutarea unui loc de muncă va aduce: actul de identitate, actul de studiu, certificatul de naştere, de căsătorie/divorţ (unde este cazul) – în copie şi original, plus o adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt de muncă”.

Indemnizaţia se acordă o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ absolvită (exemplu: şase luni pentru absolventul de liceu, de şcoală postliceală sau de colegiu etc.). În cazul în care – la data la care îşi cere dreptul – solicitantul urmează o formă de învăţământ, nu va beneficia de ajutorul financiar de la stat.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj andrusca1000 andrusca1000 As dori sa stiu daca dupa terminarea liceului se poate primi somaj daca persoana respectiva se inscrie la o scoala post liceala in toamna.Multumesc!!!!!!! (vezi toată discuția)
Somaj tromar tromar Va rog sa emiteti o parere autorizata in cazul urmator: Un absolvent al invatamintului superior de anul acesta, are dreptul sa primeasca ajutorul de somaj, ... (vezi toată discuția)
Licentiat fara loc de munca Anacrsitina Anacrsitina Student cu licenta,nu gasesc loc de munca,dupa cum stiti nu este o noutate,dar cum ma pot inscrie la ANOFM pentru a fi in evidenta in ideea gasiri unui loc de ... (vezi toată discuția)