Buna ziua
In data de 18.06.2010 am contestat o decizie privind stabilirea unei sume de bani, decizie emisa de Directia Regionala Vamala Ilfof si nici pana la aceasta data nu am primit niciun raspuns. Mentionez ca aceasta contestatie am facut-o in baza dispozitiilor Codului de Procedura Fiscala.V-as ruga sa-mi spuneti daca exista un termen de raspuns la aceasta contestatie din partea Autoritatii Vamale si ce pasi trebuie facuti in cazul in care nu voi primi niciun raspuns
Multumesc
In OG nr.92/2003 rep. la art. 70 se mentioneaza:
"Art. 70: Termenul de soluţionare a cererilor contribuabililor
(1)Cererile depuse de către contribuabil potrivit prezentului cod se soluţionează de către organul fiscal în termen de 45 de zile de la înregistrare.
(2)În situaţiile în care, pentru soluţionarea cererii, sunt necesare informaţii suplimentare relevante pentru luarea deciziei, acest termen se prelungeşte cu perioada cuprinsă între data solicitării şi data primirii informaţiilor solicitate."
La Titlul IX Solutionarea contestatiilor formulate impotriva actelor administrative fiscale, nu este prevazut nici un termen de raspuns la o CONTESTATIE din partea ANAF sau a Administratiei publice locale.
Precizez ca la o contestatie se raspunde prin emiterea unei:
- Decizii (se emite de catre ANAF - in cazul contestarii de impozite si taxe, inclusiv vamale)
sau
- a unei DISPOZITII (se emite de catre Administratia publica locala - in cazul contestarii impozitelor si taxelor locale)
IN CONCLUZIE termenul de raspuns la contestatie va fi cel de la art. 70.- 45 zile.
Important este ca fata de Raspunsul primit la Contestatia dvs. (DECIZIA primita) sa respectati termenul de a merge in contencios Legea 554/2004 daca solutia va nemultumeste (6 luni de la data comunicarii solutiei la Contestatie)