avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie act
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie act

Buna ziua
In data de 18.06.2010 am contestat o decizie privind stabilirea unei sume de bani, decizie emisa de Directia Regionala Vamala Ilfof si nici pana la aceasta data nu am primit niciun raspuns. Mentionez ca aceasta contestatie am facut-o in baza dispozitiilor Codului de Procedura Fiscala.V-as ruga sa-mi spuneti daca exista un termen de raspuns la aceasta contestatie din partea Autoritatii Vamale si ce pasi trebuie facuti in cazul in care nu voi primi niciun raspuns
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:02, 31 Iulie 2010
termenul de raspuns este de 30 de zile dupa care faceti contestatie direct la instanta.
In OG nr.92/2003 rep. la art. 70 se mentioneaza:
"Art. 70: Termenul de soluţionare a cererilor contribuabililor
(1)Cererile depuse de către contribuabil potrivit prezentului cod se soluţionează de către organul fiscal în termen de 45 de zile de la înregistrare.
(2)În situaţiile în care, pentru soluţionarea cererii, sunt necesare informaţii suplimentare relevante pentru luarea deciziei, acest termen se prelungeşte cu perioada cuprinsă între data solicitării şi data primirii informaţiilor solicitate."

La Titlul IX Solutionarea contestatiilor formulate impotriva actelor administrative fiscale, nu este prevazut nici un termen de raspuns la o CONTESTATIE din partea ANAF sau a Administratiei publice locale.
Precizez ca la o contestatie se raspunde prin emiterea unei:
- Decizii (se emite de catre ANAF - in cazul contestarii de impozite si taxe, inclusiv vamale)
sau
- a unei DISPOZITII (se emite de catre Administratia publica locala - in cazul contestarii impozitelor si taxelor locale)

IN CONCLUZIE termenul de raspuns la contestatie va fi cel de la art. 70.- 45 zile.

Important este ca fata de Raspunsul primit la Contestatia dvs. (DECIZIA primita) sa respectati termenul de a merge in contencios Legea 554/2004 daca solutia va nemultumeste (6 luni de la data comunicarii solutiei la Contestatie)
inca ei sunt in termen de a va raspunde.insa probabil ca va vor respinge contestatia si atunci va trebui sa ii actionati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie impotriva refuzului de a emite un act administrativ fiscal sabinna sabinna Am facut la Directia Generala de Administrare a marilor contribuabili mai multe solicitari de restituire de accize conform Codului Fiscal. Au trecut mai mult ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)