avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... excludere din partid politic
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

excludere din partid politic

Spuneti-mi va rog temeiul legal pe care se poate intemeia o contestatie impotriva unei decizii de excludere dintr-un partid politic.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:13, 5 August 2010
In principiu, nu se pot ataca in instanta deciziile conducerii partidelor politice prin care sunt exclusi membri acestora, ci doar la forurile superioare ale conducerii respectivului partid, conform statutului. In anumite conditii, se pot ataca unele excluderi si in instanta, depinde de context, eu am avut asa ceva si am si castigat.veniti cu amanunte sa vedem daca puteti actiona in justitie.
deciziile de excludere se emit in baza unui regulament interior. ma indoiesc ca instantele au competenta sa judece asemenea tip de contestatie.par inadmisibile.
am inaintat actiunea si am mers pe legea contenciosului administrativ, nu stiu daca ,,va tine" dar voi castiga putin timp,
va multumesc oricum
pe contencios? cred ca glumiti... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere mandat consilier local galus galus Buna dimineata,exista vreo prevedere comform careia un consilier local,exclus din partidul pe listele caruia a candidat, nu isi mai poate pierde mandatul daca ... (vezi toată discuția)
Decizie de excludere din partid a curtii de onoare si arbitraj irod irod este de la sine inteles ca decizia de excludere din partid va fi mentinuta si confirmata de curtea de onoare si arbitraj, desi nu sunt motive temeinice de ... (vezi toată discuția)