este de la sine inteles ca decizia de excludere din partid va fi mentinuta si confirmata de curtea de onoare si arbitraj, desi nu sunt motive temeinice de excludere,nici nu au fost mentionate in citatie. In acest caz ma pot adresa judecatoriei?
Bineinteles, intotdeauna va puteti adresa instantei de judecata atunci cand un drept va este incalcat, instanta de judecata fiind desupra tuturor instantelor de arbitraj, etc. instituite ad-hoc prin vointa membrilor...suntem intr-un stat de drept nu?
Multumesc mult pt. raspuns,dar am o nedumerire:in legea partidelor politice nr 14/2003 la art.15 nu se precizeaza ca cel nemultumit se poate adresa instantei iar decizia in cauza nu se poate,deci ataca.Banuiesc ca abia dupa ce formatiunea politica va cere oficial, consiliului local, sa excluda din randul consilierilor,pe cel caruia i s-a pus pata,acesta se poate adresa instantei de contencios a-tiv .
Sigur ca se poate ataca in instanta, cum corect a spus domnul avocat. Va nelinisteste faptul ca nu este mentionat in mod expres in legea partidelor politice, DAR, este un act jurisdicitional, care are cale de atac in contradictoriu la Curtea de onoare si arbitraj si toate actele jurisdictionale au iesire in instanta. Curtea de onoare si arbitraj va da o solutie, care functie de cum va multumeste sau nu se ataca in instanta.
Inocentia
Multumesc mult pt. raspuns.Decizia curtii de onoare si arbitraj este previzibila,aceasta fiind care sa dea o tenta de democratie,la dispozitia sefilor de partid.Dar odata cu inmanarea citatiei, nu este normal sa se trimita in scris,invinuirile ce i se aduc persoanei puse in discutia curtii,pt. a-si pregati apararea?
Este normal ca odata cu citatia sa se trimita si o copie de pe sesizare pentru a se putea pregati apararea ... Dreptul de apărare este garantat de Constitutia tarii :)