avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decizie excludere partid- competenta materiala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decizie excludere partid- competenta materiala solutionare contestatie

carei instante ii apartine in fond competenta materiala de judecare a unei contestatii la decizia unui partid privitoare la excluderea unui membru din acest partid? judecatoriei sau tribunalului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 24 Decembrie 2008
Judecatoriei, intrucat
"Judecatoriile judeca:
1. in prima instanta, toate procesele si cererile in afara de cele date de lege in competenta altor instante; "
iar Legea partidelor politice (14/2003) nu contine nicio prevedere in acest sens, mentionand numai ca:
" Art. 15
(1) Pentru soluţionarea diferendelor dintre membrii unui partid politic sau dintre aceştia şi conducerile organizaţiilor partidului, se constituie comisii de arbitraj la nivelul partidului şi al organizaţiilor sale teritoriale.
(2) Membrii comisiei de arbitraj sunt aleşi pe o durată de cel mult 4 ani.
(3) Comisia de arbitraj este organizată şi funcţionează conform unui regulament aprobat de organul statutar, care trebuie să asigure părţilor dreptul la opinie şi dreptul de a se apăra, precum şi proceduri echitabile de decizie. "
avocat1ro a scris:

carei instante ii apartine in fond competenta materiala de judecare a unei contestatii la decizia unui partid privitoare la excluderea unui membru din acest partid? judecatoriei sau tribunalului?


Mai intai trebuie sa va adresati Comisiei de arbitraj din cadrul partidului din care faceti parte si apoi instantei de judecata. Aveti grija la termenul de depunere a petiţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil exculderea din partid fara motive si stirea persoanei? sandamariana sandamariana Doresc sa stiu daca este posibil ca un menbru al unui partid si consilier sa fie exculus din partid fara motiv si sa nu fie anuntat? In cazul primiri ... (vezi toată discuția)
Decizie de excludere din partid a curtii de onoare si arbitraj irod irod este de la sine inteles ca decizia de excludere din partid va fi mentinuta si confirmata de curtea de onoare si arbitraj, desi nu sunt motive temeinice de ... (vezi toată discuția)
Excludere din partid politic Daniela Sofian Daniela Sofian Spuneti-mi va rog temeiul legal pe care se poate intemeia o contestatie impotriva unei decizii de excludere dintr-un partid politic. (vezi toată discuția)