avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este posibil exculderea din partid fara motive si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este posibil exculderea din partid fara motive si stirea persoanei?


Doresc sa stiu daca este posibil ca un menbru al unui partid si consilier sa fie exculus din partid fara motiv si sa nu fie anuntat? In cazul primiri instintari despre situatie ce e de facut si cum se poate apara acesta?
Cel mai recent răspuns: sandamariana , utilizator 21:54, 18 Septembrie 2009
Prespunu ca partidul ala are si un statut...
Acolo ar trebui cautat in primul rand...
Legal, nu este posibil. Partidul are un statut in care sunt prevazute drepturile si indatoririle membrilor, sanctiunile disciplinare si procedurile prin care acestea pot fi aplicate membrilor, modalitatea de contestare a acestora si organismele care solutioneaza diferendele-comisii de arbitraj, comisii de disciplina,etc.
Prin urmare vedeti ce prevederi cuprinde statutul partidului in cauza.
Este recomandbil sa studiati in acelasi sens si dispozitiile Legii nr.14/2003 -a partidelor politice, vedeti aici:[ link extern ]
Va multumesc enorm de mult pentru atentia si ajutorul acordat.
Se intimpla ca membru al partidului si consilier local inca nu am primit nici o instiintare de la Partid, doar Primaria Locala a primit instiintare despre excluderea mea din partid si totodata inlocuirea mea cu alta pesoana nespecificind nici un motiv. Ce am de facut? Stiind ca nu am cunostinta de nici o abater si totodata nu am cunostita de cauza ca ar fi avut loc vreo sedinta la care nu am participat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea sprijinului politic din p.n.l.- procedura de retragere FBI FBI Fiind consilier local din partea P.N.L. intr-un Consiliu Local , pentru ca nu consider normal sa votez alaturi de P.C. si P.S.D. , mi s-a impus ... (vezi toată discuția)
Decizie de excludere din partid a curtii de onoare si arbitraj irod irod este de la sine inteles ca decizia de excludere din partid va fi mentinuta si confirmata de curtea de onoare si arbitraj, desi nu sunt motive temeinice de ... (vezi toată discuția)