Buna ziua, va rog mult de tot ,cei care sunteti in domeniu.....spuneti-mi si mie cu ce se confrunta un jurist intr-un spital judetean. Se merita sa practici mesria de jurist intr-un spital? De ce?.... Va multumesc anticipat!
Buna, Sunt un fost consilier juridic intr-un spital din Romania. Ceea ce vrei tu sa afli depinde de foarte multe variabile... Tipul spitalului, clasa (ca sa vezi unde te incadrezi la salarizare), marimea ca sa iti dai seama cate probleme poate avea, specialitatea...In rest depinde foarte mult de experienta pe care o ai si cam ce expectative salariale ai cand te gandesti la o asemenea incursiune. Daca vrei mai multe detalii scrie-mi pe Privat :)
Juristul, in spital se confrunta cu probleme de dreptul muncii( contracte colective de munca, disciplina muncii, protectia muncii etc), cu achizitiile publice, raportari cu privire la contractele incheiate ca urmare a licitatiilor, contracte de prestari de srevicii medicale, participa la sedintele consiliului de administratie, reprezinta unitatea in instanta.Acum depinde si de atributiile care ti se vor da; pot fi mai multe sau mai putine.Oricum in tot ceea ce priveste respectarea legii vei fi intrebat, indiferent ca sunt probleme penale, comerciale, administrative sau de dreptul muncii.
Salariul nu e foarte mare comparabil cu privatii. Vorbesc de un spital de stat. La unul privat cred ca problemele sunt mult mai mari ca si salariul;).