avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fara contract de chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fara contract de chirie

poate sa isi faca cineva viza de flotant dk nu are contract de chirie? eu stau cu prietenul meu si fratele lui,dar nu le-am facut contract pt k mi se pare absurd.nu le cer chirie si probabil stau doar 7 luni cu mine.nu vreau sa fac contract! cum pot transforma aceasta situatie intr-una legala?in ceea ce priveste viza,dar si faptul k nu am contract cu ei.......
#-o
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 11:22, 12 Noiembrie 2007
patratzzyka a scris:

poate sa isi faca cineva viza de flotant dk nu are contract de chirie? eu stau cu prietenul meu si fratele lui,dar nu le-am facut contract pt k mi se pare absurd.nu le cer chirie si probabil stau doar 7 luni cu mine.nu vreau sa fac contract! cum pot transforma aceasta situatie intr-una legala?in ceea ce priveste viza,dar si faptul k nu am contract cu ei.......
#-o

sigur ca se poate.
daca nu le percepi chirie nu este obligatoriu sa le faci contract de inchiriere (asata ar insemna sa platesti impozit pe venitul din inchiriere), iar pentru viza de flotant poti face contract de comodat (adica inchiriere gratuita). contract cu care mergi la un notar, avocat sau jurist care iti da data certa inscrisului respectiv.
contractul de comodat il faci exact asa cum iti comvine tie, adica sa il poti rezilia unilateral atunci cand vrei.
daca vrei iti trimit contractul pe mail si alte lamuriri
bafta
multumesc ft mult pt raspuns.as vrea sa imi trimiti exemplul de contract de comodat,dk se poate.ink o intrebare:ai idee kt ar trebui sa platesc la notar(cu aproximatie)?ink o data,multumesc!
adresa mea de mail este patratzzyka@yahoo.com
La notar platesti intre 30 si 70 ron depinde la cine mergi. La un avocat cred ca vei plati mai putin, insa depinde de functionarul de care primeste acte pentru CI daca iti accepta sau nu contractul facut la avocat. In mod normal ar fi suficient un contract sub semnatura privata. insa nu stii peste cine dai si cand vede o stampila de la notar sufla usurat crezand ca numai asa e totul ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat daniel.t daniel.t As dori sa stiu care este diferenta intre un contract de comodat si unul de inchiriere. Stau cu chirie iar proprietarul nu vrea sa faca contract de inchiriere, ... (vezi toată discuția)
Probleme viza de flotant vip2you17 vip2you17 Buna ziua am o problema de curand am dat in garantie la un agent de imobilar 420 euro plus 140 euro chiria mia dat un contract de inchiriere in regim comodat ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs viza flotant StefiPop StefiPop Buna ziua. Problema mea este urmatoarea. De 2 ani sunt relocata impreuna cu familia in Brasov. Stau cu chirie in Brasov de 1 an in acelasi apartament. ... (vezi toată discuția)