avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de Comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de Comodat

As dori sa stiu care este diferenta intre un contract de comodat si unul de inchiriere. Stau cu chirie iar proprietarul nu vrea sa faca contract de inchiriere, nu vrea sa se complice. Maine poimaine poate sa imi bata politia la usa si ce sa le zic... mai ales daca ma toarna vecinii sau Administratoarea blocului ca stau de mai bine de un an. Din cauza administratoarei si am nevoie de asa ceva... ma umfla cu apa calda si rece mai mult decat trebuie desi nu consum atata apa si cand iam spus sa ma verifice ma luat cu faza asta cu contractul de inchiriere si flotant si ca cheama politia sa ma verifice... Apropo pe administratori cine ii poate verifica?

MULTUMESC MULT !
Daniel
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:43, 1 Octombrie 2008
1. Contractul de comodat este cu titlu gratuit, pe cand contractul de inchiriere odata ce a fost incheiat, aduce proprietarului un venit impozabil (chiria), acesta fiind si motivul pentru care nu doreste sa incheie contract de inchiriere;
2. Sfatul meu este sa incheiati un contract de inchiriere care sa fie inregistrat la Administratia Finantelor Publice si in care sa mentionati chiria reala pe care o platitiB-).
Inafara de chirie mai exista o diferenta: chiriasul are anumite drepturi asupra locuintei inchiriate, in conformitate cu legea 114/1996 (legea locuintei), pe cand comodatarul cam poate fi dat afara oricand.
Ca sa ai resedinta stabilita unde ai inchiriat poti merge cu proprietarul la sectia de politie corespunzatoare imobilului si sa dea o declaratie ca e de acord cu stabilirea resedintei. Mare atentie ca actul tau de identitate trebuie sa mai fie valabil cel putin inca un an!

E mult mai bine pt tine sa ai contract de inchiriere, insa inregistrarea lui la finante nu te priveste! Prin urmare poti incheia un contract si fara ca proprietarul sa se declare ca platitor de impozit pe acel venit si la politie sa vina el sa dea declaratia de care ziceam, ceea ce ar fi mai bine pt tine decat un comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat ikebana ikebana Contractul de comodat pentru locuinta trebuie incheiat obligatoriu in fata unui notar sau jurist? sau este suficienta doar prezenta comodantului si a ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ContSters146176 ContSters146176 gazda copiilor mei le a spus ca le face un contract de comodat,va intreb ; copii mei vor plati toate utilitatiile apa gaz,curent,impozit,datorii,in afara de ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezilia înainte de termen un contract de comodat? luckro luckro Am încheiat un ,,Contract de comodat\" cu o familie de ,,ţepari\" pentru o casă formată din 3 camere, baie, bucătărie şi pivniţă. Familia este de ... (vezi toată discuția)