avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

gazda copiilor mei le a spus ca le face un contract de comodat,va intreb ;
copii mei vor plati toate utilitatiile apa gaz,curent,impozit,datorii,in afara de chirie?proprietarul va mai avea dreptul pe spatiul inchiriat?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:58, 1 Octombrie 2010
Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit care presupune folosinta imobilului pe o perioada determinata.
Prin urmare copii dvs. nu vor plati chirie, insa vor plati toate utilitatile aferente imobilului pe perioada folosirii imobilului-apa, gaze, energie electrica,cablu, telefon etc.
Achitarea impozitului pe cladire ramane in sarcina proprietarului imobilului.
Vor plati utilitatile daca asa este stipulat in contract. Contractul de comodat este acela prin care o persoana numita comodant imprumuta un lucru(neconsumptibil) spre folosinta unei alte persoane care se numeste comodatar, pentru ca acesta sa se serveasca de el in mod gratuit.
dar chiria cum o va plati?ce fel de acte ar trebui sa aiba la mana in caz de ceva nepravazut?
Chirie nu vor plati.Chiria se plateste doar in cazul contractului inchiriere si nu in cazul contractului de comodat.
Trebuie sa primeasca un exemplar al contractului de comodat incheiat cu proprietarul imobilului si procesul- verbal de predare primire al imobilului.
daca gazda a convenit verbal sa le ia chirie atunci copiii dvs ii vor da suma lunar.

Alte discuții în legătură

Chirie pentru contract de comodat AndyManescu AndyManescu Buna ziua, Locuiesc intr-o chirie unde initial am facut contract de inchiriere printr-o agentie pe o anumita suma. Proprietarii nu au platit impozit de pe ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat Vuck Vuck Buna ziua, intr-un contract de comodat se poate stipula ca in urma folosiri unui imobil, cu titlu gratuit, partea care beneficiaza, comodatarul, sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Firma de apartament sachelariec sachelariec in cazul in care cineva da spre folosinta apartamentul pt sediul social al unei firme ce obligatii are si ce probleme tardive poate avea Multumesc (vezi toată discuția)