am luat un credit pt aparaturi electronice de la brd finance si nu am mai mult de 15 zile intarziere pt ca nu am loc de munca rata era de 180 lei si eu am o datorie restanta de 60 lei sunt sunata si de doua trei ori pe zi chiar si noaptea suna pe fix robotu ma terorizeaza ce pot sa fac platesc cum pot nu pot sa fiu chiar la zi ca nu am posibilitate ce pot sa fac sa nu mai sune atat pot sa fac plagere undeva?
Da! Exista mai multe variante cand vine vorba despre banci care trebuie sa-si recupereze datoriile de la clienti. In primul rand au dreptul de a va contacta insa nu la orele pe care le precizati d-voastra, pentru ca exista un interval de bun simt in care se pot contacta clientii. In al doilea rand mergeti la banca, faceti o cerere si solicitati o reesalonare a datoriei pentru ca momentan nu aveti loc de munca ( va vor solicita probabil o adeverinta cel putin de la angajatorul la care activati in momentul in care ati contractat creditul ). Vedeti ce zic, dar le solicitati decizia lor in format letric ( deci tot in scris) unde sa apara un numar de inregistrare. O astfel de cerere o puteti depune chiar la ghiseu ( daca nu au un consilier bancar care sa se ocupe de d-voastra) si le spuneti ca dupa ce o inregistreaza sa va faca o copie. Raspunsul lor ori va intarzia sa apara, ori va fi negativ pe motiv de proceduri, risc, etc. In momentul in care primiti raspunsul negativ, faceti o plangere cum ca desi i-ati informat in scris ca nu va puteti achita datoria chiar in termen, ei in continuare va hartuiesc si ii amenintati ca va duceti la ANPC cu plangerea si totodata faceti si cerere de excludere din listele de marketing ale lor si ale partenerilor lor ( asta asa sa nu va mai poata contacta nici pentru alte oferte pe viitor), lista pe care ati fost inclusa automat pentru ca cineva nu v-a aratat casuta in care trebuia sa bifati "NU doresc".
Daca va raspund pozitiv, ati castigat cel putin temporar, in sensul ca unele banci nu mai percep comision de administrare al creditului in situatia reesalonarii, iar rata va deveni substantial mai mica, asta pana cand va gasitit de lucru.
Imprumut neperformant
bob02008
Pe data de 13 03 2013 am facut o refinantare la un credit existent. Suma totala de refinatare este de 21 000 lei. Eu am rramas cu apoximativ 10 000 lei in mana ... (vezi toată discuția)
Executare silita??
bob02008
Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)