avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul prenatal si post natal este afectat de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul prenatal si post natal este afectat de reducerea de 25%?

buna ziua, ma numescx camelia si as vrea sa stiu daca la calculul concediului de 126 zile pentru sarcina si lauzie se scade procentul de 25%?
multumesc,
camelia
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 18:21, 27 Iulie 2010
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005 din care se retine doar contributia de asigurari sociale (CAS).

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

Cunatumul brut al indemnizatiei de maternitate nu se reduce cu 25%, insa indemnizatia se va diminua prin faptul ca incepand cu luna iulie se reduc veniturile cu 25%.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate yildiz yildiz sunt insarcinata in 16 sapt educatoare, vechime 9 ani, grad did 2 si as dori sa stiu cand pot sa imi iau concediu prenatal, care sunt formalitatile, si care ... (vezi toată discuția)
Concediu de lauzie!!! dare4more dare4more Buna ziua!!! Cat se plateste concediul de lauzie??? Am inteles ca 85 % din brut raportat la ultimle 6 luni...Este corect sau nu? Multumesc !! (vezi toată discuția)
Calcul concedii pre si postnatale iustina33 iustina33 Cum se calculeaza concediile pre si postnatale? Din ce? Din brut sau din venitul relizat pe ultimele 6 luni? (vezi toată discuția)