avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu de lauzie!!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu de lauzie!!!

Buna ziua!!!
Cat se plateste concediul de lauzie??? Am inteles ca 85 % din brut raportat la ultimle 6 luni...Este corect sau nu?
Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 16 Mai 2011
1. Concediul de lauzie face parte din concediul de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile).
2. Indemnizatia de concediu de maternitate este de 85% din media veniturilor brute pe 6 luni anterioare evenimentului.
Mltumesc mult pentru raspuns si promtitudine...
Imi puteti spune potrivit carei legi. (Nr/an)... Sotiei i s-a spus la muca ca reprezinta 85% din media veniturilor brute pe ultimele12 luni... Vreau sa ma documentez sa vad daca putem lua atitudine.
Va multumesc!
Indemnizatia de maternitate este reglementata de OUG nr.158/2005, actualizata, privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.

Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul FNUASS. Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005 .

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal? - contract part-time 4 ore P-Amalia P-Amalia Intrebarea mea este daca un angajat beneficiaza de concediu maternal atata timp cat are un contract part time de 4 ore/zi? Daca da, cum se calculeaza acesta? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate yildiz yildiz sunt insarcinata in 16 sapt educatoare, vechime 9 ani, grad did 2 si as dori sa stiu cand pot sa imi iau concediu prenatal, care sunt formalitatile, si care ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul de risc maternal, concediul de maternitate si pentru ccc? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza plata pentru concediul de risc maternal, pentru concediul de maternitate si pentru cel de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)