am si eu o intrebare pentru un avocat sau pentru cineva care se stie in domeniul bancar. in urma cu 2 ani si 3 luni am facut un credit ca tot romanul si am scos 19500 luind in mana 18500, am primit un grafic de rambursare pe 5 ani in care trebuia sa dau inapoi aia 19500 pus o dobanda toala de 7200. a trecut primul an si am avut o rata fixa de aprox. 450 pe luna, dupa primul an a crescut la 460... am platit 2 ani si 3 luni...acum cateva zile am facut rost de ceva bani si am mers sa imi reziliez contractul cu banca...si cand colo cica mai aveam de platit inca 12400. pana acum mai dadusem vreo12500. in total in 2 ani si trei luni am platit aprox.25500 suma pe care dupa primul desfasurator trebuia s-o platesc in cinci ani. mi se pare absurd ce face banca... se poate face ceva...o plangere ceva de genul?:(
astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra:sorry:
Daca ai luat un credit cu dobanda variabila, dupa primul an de dobanda fixa, ti-a crescut dobanda , iar la toate creditele la inceput platesti o rata mica si o dobanda mare ( rata totala lunara este formata din rata + dobanda), de aceea dupa 2 ani ai platit asa mult, in plus probabil ai platit comision de plata anticipata , desi normal s-au scos de la 1 iulie . Din moment ce ai platit integral nu stiu daca mai poti face plangere , la ce banca ai avut creditul ? #-o
pai am avut la c.e.c.. dar in contract scria ca dobanda se calculeaza de la data primiri creditului pana la plata lui integrala...si logic era ca acesta dobanda sa se calculeze nu la 5 ani ci sa se recalculeze si ea la 2 ani si trei luni...:(
Tu ai platit rata si dobanda pana la plata integrala , dar pentru ca la inceputul creditului , rata e mica si dobanda mare , ai platit doar putin din soldul creditului , iar cand ai facut plata integrala ai platit soldul creditului ramas si un comision de plata integrala , asta daca ai platit creditul inainte de 1 iulie. Uita-te pe graficul de rambursare si o sa vezi cat ai avut rata si dobanda in fiecare luna, din rata totala lunara.=D>
Credit bancar
janyna
La inceputul anului 2008 am incheiat un contract de credit - nevoi personale cu RAIFFEISEN BANK S.A. pentru suma de 10.198 EURO (mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)