avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se poate recupera ceva sau sa ma gandesc la cat e de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se poate recupera ceva sau sa ma gandesc la cat e de frumoasa viata?

Buna ziua.
Am avut un credit la BCR facut in anul 2008 pe care din motive de divort a trebuit sa-l lichidez fortat in luna ianuarie platind si un comision de 4% din valoarea lui. Desi am cerut credit cu dobanda fixa, rata a crescut si tot crescut...intr-un an cu 200 de RON. Sa zicem ca am fost bleg si n-am verificat cand a trebuit.Va intreb pt ca nu am studii necesare in domeniu dar observ o revolta a oamenilor impotriva bancilor : desi contractul a fost definitivat in luna ianuarie a acestui an se poate face o verificare a lui daca sau respectat conditiile sau perceput taxe abuzive pe parcursul lui, comisionul de rambursare a creditului poate fi returnat(nu inteleg de ce ti se percepe asa ceva cand tu vrei sa-ti achiti datoria). Va rog sa ma iertati stiu ca e cam tarziu dar niciodata sa nu spui niciodata.
Cel mai recent răspuns: adi74 , utilizator 00:22, 20 Septembrie 2010
nu cred ca mai puteti avea pretentii, cat nu mai exista un contract valabil intre dvs si ei
asta m-am gandit si eu dar...sigur exista si o portita de aceea caut un ajutor la voi cei in domeniu
adi74 a scris:

asta m-am gandit si eu dar...sigur exista si o portita de aceea caut un ajutor la voi cei in domeniu


functie de suma de recuperat, poate merita incercat.

"Instanta va dispune repunerea partilor in situatia anterioara. Fiind in prezenta unui contract cu executare succesiva, rezilierea isi produce efecte numai pentru viitor, aceasta reziliere se traduce prin obligarea consumatorului sa returneze catre imprumutator suma de 1466,60 EURO calculata la data pronuntarii. Aceasta suma a fost obtinuta astfel: din soldul de 1509,79 EURO existent la data de 22.10.2007, stabilit conform graficului initial semnat si agreat de ambele parti contractante se scade suma platita in plus, peste ratele stabilite conform graficului initial"

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator
deci se poate ...am sa incerc...asa de curiozitate masculina si va voi anunta de rezultat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de urmarire bella99 bella99 Buna ziua! As dori sa aflu pozitia specialistilor in domeniu privind situatiile in care ma aflu ,si anume: 1) In anul 2006 am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Incasari abuzive de banca simonna38 simonna38 Buna seara e ora 23,39 A m un contract de credit de consum din 18.03.2008 care atunci avea DA.=8,5% si DAE=13,74% In oct 2008 am primit alt grafic de ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont credit banca romaneasca dutzu dutzu Buna ziua, In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf ... (vezi toată discuția)