avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision administrare cont credit Banca Romaneasca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision administrare cont credit Banca Romaneasca

Buna ziua,
In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf (1%)cu titlu de "plata comisioanelor Bancii aferente creditului acordat : 552chf" .
Tot atunci a fost deschis si un cont in CHF pe numele meu, cont in care s-au virat banii din credit, a fost facuta plata catre vanzator si ulterior a fost utilizat exclusiv pentru plata ratelor lunare. Pentru acest cont nu a fost perceput initial comision administrare cont, pe graficul de rambursare primit la acordarea creditului nefiind mentionat nimic despre acest tip de comision.
Incepand cu 2009 pe graficul de rambursare a aparut in josul paginii o mentiune: "Va rugam sa nu uitati necesitatea alimentarii contului de disponibilitati deschis la Banca cu suma necesara acoperirii comisionului de administrare lunara a contului curent", comision in valoare de 0.75Eur echivalent in CHF.
In contractul de credit la Art 5. - Comisioane am prevazute doar urmatoarele comisioane :
-comision analiza 0Eur
-comision administrare a creditului : 1% - 552chf pe care l-am platit
-comision de rambursare in avans
-comision de neutilizare credit - nu e cazul
si - comision de notificare
Nu este nimic altceva prevazul, deci nimic despre comision de cont curent si altele.
La Art.12 - Obligatii ale imprumutatului, pe langa altele este mentionat: "va asigura in conturile sale de disponibilitati deschise la BANCA, sumele necesare indeplinirii obligatiilor sale de plata catre BANCA conform prezentului CONTRACT"
iar in acest caz contractul nu prevede nimic de comision administrare cont credit.
In data de 27.05.2013 am semnat un act aditional in care era mentionat la rubrica Comisioane : "Incepand cu data semnarii prezentului Act Aditional, Banca nu percepe imprutatului comisioane aferente Creditului" da in continuare s-a perceput comisionul pentru contul curent aferent creditului.
Zilele trecute am primit o informare precum ca de la 20.01.2020 valoare comisionului se modifica de la 0.75 Eur la 1.30Eur echivalent in moneda contului, respectiv in cazul meu CHF, cu mentiunea ca :"Vă informăm că, în măsura în care nu sunteți de acord cu modificările propuse în cadrul acestei notificări, aveți dreptul să denunțați în mod unilateral contractul specific produsului/serviciului pe care îl dețineți, în mod gratuit și fără a fi necesară invocarea unui motiv, în orice sucursală Banca Românească"
dar in contractul de credit la punctul 10.3.3 este mentionat ca Imprumutatul se obliga sa mentina deschise la banca conturile pe toata perioada de valabilitate a prezentului contract.
Practii eu sunt obligat sa tin contul deschis si sa accept orice valoare vrea banca pentru comisionul aferent contului curent, comision care nu este prevazut in contract, pe graficul initial de rambursare si in niciun act aditional ci doar pe graficul de rambursare emis dupa 2009.
Cum credeti ca as putea proceda in acest caz, ma puteti ajuta cu un model de solicitare de anulare a perceperii comisionului de administrare cont precum si returnare tuturor sumelor incasate pentru acest comision din 2009 pana in prezent?
Inca un lucru: la daca acordarii banii, cei 55200chf din credit au fost repartizati astfel:
- asa cum am mentionat mai sus 552 chf comision administrare credit
- 54648 chf plata rest vanzare-cumparare
Dar in graficul de rambursare initial la sold suma este de55200, deci practic timp de 6 luni pana la sold de 54648chf eu am platit dobanda si la comisionul de administrare, lucru ce mi se pare total ilegal
Astept cu deosebit interes sfaturile dumneavoastra
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dutzu , utilizator 12:52, 8 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare cont TudorB TudorB Buna ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din decembrie 2011 si, de cateva luni, banca imi percepe, mie si sotiei in calitate de girant, comision ... (vezi toată discuția)
Comision de administrare credit prima casa cos1979 cos1979 Am un credit Prima Casa contractat in 2009. Conform OUG nr. 50/2010 art. 36 « (1) Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de ... (vezi toată discuția)
Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)