Sunt bugetar. Am pensia alimentara stabilita de plata la 330 lei la un salariu de 1360 lei. Odata cu taierea de 25% salariul a scazut dar pensia nu. Cum procedez? Se calaculeaza pensia la veniturile pe ultimele 3 luni? Pot deschide actiune la judecatoria unde im am domiciliul flotant?
Cu mult respect.
imi cer scuze dar am mai pus 2 intrebari. Va multumesc! Se calaculeaza pensia la veniturile pe ultimele 3 luni? Pot deschide actiune la judecatoria unde im am domiciliul flotant?
Cu mult respect.
Pensia de intretinere se calculeaza raportat la media veniturilor pe ultimele 6 luni.
Actiunea se introduce la Judecatoria in circumscriptia careia se afla domiciliul copilului( daca este minor domiciliul sau este la domiciliul parintelui caruia i-a fost incredintat.
Competenta , in vederea reducerii pensiei de intretinere , e judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul .
Puteti exercita, totodata, si contestie la executare.
Pensia va fi micsorata de la data introducerii actiunii.
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
mocutzy27
platesc pensie alimentara copilului meu din prima casnicie,iar acum la a doua am un alt copil in varsta de 6 luni. suma platita ca si pens alim se imparte ... (vezi toată discuția)