avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Sunt bugetar. Am pensia alimentara stabilita de plata la 330 lei la un salariu de 1360 lei. Odata cu taierea de 25% salariul a scazut dar pensia nu. Cum procedez? Se calaculeaza pensia la veniturile pe ultimele 3 luni? Pot deschide actiune la judecatoria unde im am domiciliul flotant?
Cu mult respect.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:25, 29 Iulie 2010
da se poate cere in instanta recalcularea pensiei de intretinere avand in vedere noua situatie financiara a ta.
imi cer scuze dar am mai pus 2 intrebari. Va multumesc! Se calaculeaza pensia la veniturile pe ultimele 3 luni? Pot deschide actiune la judecatoria unde im am domiciliul flotant?
Cu mult respect.
Da puteti introduce actiunea la adresa de flotant.
Pensia de intretinere se calculeaza raportat la media veniturilor pe ultimele 6 luni.
Actiunea se introduce la Judecatoria in circumscriptia careia se afla domiciliul copilului( daca este minor domiciliul sau este la domiciliul parintelui caruia i-a fost incredintat.
Competenta , in vederea reducerii pensiei de intretinere , e judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul .
Puteti exercita, totodata, si contestie la executare.
Pensia va fi micsorata de la data introducerii actiunii.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mocutzy27 mocutzy27 platesc pensie alimentara copilului meu din prima casnicie,iar acum la a doua am un alt copil in varsta de 6 luni. suma platita ca si pens alim se imparte ... (vezi toată discuția)
Cerere marire pensie alimentara szocsklara11 szocsklara11 Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin o marire de pensie alimentara deoarece eu nu am fost prezenta la judecatorie la divort unde au ... (vezi toată discuția)
Primesc pensie alimentara si dupa ce implinesc varsta de 18 ani? DenisaAnA DenisaAnA Pentru a primi in continuare pensie alimentara (de la tatal meu) trebuie sa depun eu ceva la judecatorie? Cum ar trebui sa procedez pentru a primi pensie cat ... (vezi toată discuția)