avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rudele...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rudele...

Anul trecut sotul meu a decedat si locuiesc impreuna cu soacra.Casa a fost a sotului si in urma succesiunii a revenit in mare parte fiului meu.Rudele lui ne sicaneaza folosindu-se de batrana octogenara:ne-au furat bunuri din casa pe care le-am recuperat doar in parte(am facut plangere la politie),barfesc si pun batrana sa lase apa(uneori gazele) deschise pentru a plati din greu facturile.Va rog sa-mi spuneti cum pot sa rezolv situatia,mai ales ca fiul meu este minor si nu trebuie sa creasca in aceasta atmosfera.Multumesc!:(
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:46, 31 Iulie 2010
Procedati la partajarea imobilului bun succesoral pe rolul instantei si puteti obtine atribuirea imobilului in natura in integralitatea sa daca acesta nu este comod partajabil bineinteles cu obligatia despagubirii paratei la plata unei sulte proportional cotei ce ii revine din imobil.
Angajati avocat pentru consiliere si asistenta juridica.
Nu casa este marul discordiei,ci faptul ca am aflat cine mi-a luat banii din casa si am reclamat la politie.Acum ei cauta sa se razbune pe mine prin soacra pe care o folosesc pe post de marioneta.Cu genul acesta de oameni nu se poate discuta,deci o punte de comunicare intre noi nu exista.
daca acea casa a fost a sotului, mostenitori sunteti dvs si copilul vostru.
explicati-i soacrei dvs acest aspect, ca e tolerata in casa voastra. poate se potoleste. in caz contrar, adresati-va instantei pt evacuare. poate sunt rudele dornice s-o intretina
gi_jane2 a scris:

daca acea casa a fost a sotului, mostenitori sunteti dvs si copilul vostru.
explicati-i soacrei dvs acest aspect, ca e tolerata in casa voastra. poate se potoleste. in caz contrar, adresati-va instantei pt evacuare. poate sunt rudele dornice s-o intretina
aceasta este solutia f. clara.
Care sunt pasii acestui demers?("adresati-va instantei")

Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Divort stancu_sergiu stancu_sergiu Am o nelamurire, sunt casatorita de 7 ani si vreau sa divortez dar problema e urmatoarea eu stau cu sotul in casa soacrei, adica sunt cu adresa din buletin pe ... (vezi toată discuția)
Evacuare din domiciliu coca ioana coca ioana Eu,sotul si soacra mea avem domiciliul la locuinta cumnatului meu care este proprietar.Doar soacra mea locuieste acolo iar acum baiatul ei vrea sa o scoata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua bb_yasmi bb_yasmi buna ziua revin cu o noua problema :( am sa scriu detaliat de la inceput pt a fi cat mai clar. am primit avans pt un imobil. imobilul este al soacrei mele ... (vezi toată discuția)