avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

buna ziua
revin cu o noua problema :(
am sa scriu detaliat de la inceput pt a fi cat mai clar.
am primit avans pt un imobil.
imobilul este al soacrei mele (dupa succesiune si partaj succesoral facuta in urma socrului intre soacra si sotul meu).
soacra a facut o imputernicire pt sotul meu pt a putea vinde si folosi banii cum crede de cuviinta cu conditia de a i se asigura uzufruct viager in casa pe care noi o construim (nu este stipulat exact asa ci, ca avem obligatia de a i asigura uzufruct intr-un imobil in judetul X).
fara a fi prea decumentati noi am fost de acord.
acum ne apropiem de finalul vanzarii imobilului si am inceput sa citim despre ce semnifica uzufruct viager....noua la notar ni s a explicat ca noi suntem proprietarii si soacra are DOAR dreptul de a locui cu noi!!! pe cand acum, cand am citit despre acest uzufruct implica mult mai mult (un exemplu : si pt a ne schimba adresa in buletin avem nevoie de acordul ei :O sau ca poate beneficia de casa dupa bunul sau plac fara a fi obligata sa ne primeasca sa locuim in ea :(( ) la noi nu se pune pb de asta, soacra nu locuieste momentan in ro si in plus doreste sa putem rezolva aceasta problema si ea doar sa fie asiguarata cu 1 camera a ei unde sa poata sta in caz ca revine in tara.
ce este acum de facut????
procura nu o putem anula pana nu se finalizeaza actul de vz-cump /scos banii din cont. imobilul se vinde prin banca. joia viitoare soacra pleaca din tara...
cat costa anularea unei procure?? se poate anula doar partea in care este mentionat uzufruct, la cererea soacrei mele si sa ramana partea in care este sotul imputernicit de a vinde si scoate banii??
se poate face un contract de comodat?? cum ii putem asigura drept de a locui fara alte drepturi?
cum ar trebui sa procedam la contractul de cumparare a casei, sa spunem noi despre aceasta procura pt a fi trecuta in CF??
este obligatoriu sa trecem uzufruct in acest CF?? am intel;es ca o data trecut, ne v a costa destul de mult pt a scoate aceasta sarcina din cf.
nu mi se pare corect ca pt o suma care nu acopera nici macar jumatate din casa sa ramanem noi asa descoperiti, fara nici un drept de a dispune de casa pana la decesul dansei.....
se poate face acest drept de uzufruct doar pe o camera?
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: bb_yasmi , utilizator 20:43, 2 Octombrie 2011
"Detaliul" este atat de alambicat incat ar trebui trasa o concluzie principala: uzufructul soacrei trebuie respectat daca aceasta v-a vandut amandorura (sotul fiind baiatul vanzatoarei!?) un imobil, adica o locuinta(casa) compusa din mai multe camere... In ceea ce priveste uzufructul, nu va constrange in niciun fel pe voi nuzii proprietari de a face orice altceva care nu avea nicio legatura cu incalcarea dreptului de uzufruct al beneficiarului. Pe aceeasi idee de drept de uzufruct, ce am inteles eu din mesajul atat de alambicat, construiti o casa impreuna cu partenerul de viata la care soacra emite pretentii ca sa i se recunoasca un drept de uzufruct. Acolo, nu poate emite asemenea pretentii....
eu care credeam ca am explicat in "detaliu":)
deci, soacra nu ne-a vandut noua ci a imputernicit sotul /(fiul ei) sa vanda un imobil al carui proprietar este soacra mea (proprietar 100% in urma partajului succesoral in care sotul meu a cedat partea lui mamei)
soacra vrea si ea sa renunte l;a uzufruct si intrebam cum putem proceda.
in caz contrar ce implica acest uzufruct asupra casei pe care eu si sotul meu o construim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager, probleme mari cu uzufructuarul. există soluții pentru rezolvarea lor? Rusei Rusei Acum 11 ani, am cumpărat împreuna cu soțul, de la soacra (mama lui) un teren și o casa bătrânească, prin act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager ... (vezi toată discuția)
Buna... - donatie cu uzufruct, donatar decedat, situatia mostenitorilor claudiuy claudiuy buna am si eu o problema....sotia mea a mai fost maritata iar sotul ei a murit apoi s=a recasatorit cu mine....ea si sotul ei avand 2 copilasi...el a avut un ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate sub incidenta clauzei de uzufruct viager pana la partaj lawyer13 lawyer13 buna sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu fosta sotie in proportie de 50%,imobil care nu s a partajat din motive legate de costuri ce vin odata cu ... (vezi toată discuția)