avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate sub incidenta clauzei de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate sub incidenta clauzei de uzufruct viager pana la partaj

buna
sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu fosta sotie in proportie de 50%,imobil care nu s a partajat din motive legate de costuri ce vin odata cu deschiderea procesului,dar in acest imobil locuieste mama fostei sotii care are pusa in contract clauza de uzufruct viager asupra imobilului.care sunt variantele pe care mi le ofera legea pt a beneficia de acest imobil pana la partaj?
Cel mai recent răspuns: lawyer13 , utilizator 02:20, 7 Ianuarie 2013
Ati facut lucrari de intretinere acolo ? chehtuieli ceva ?
Locuiti acolo ? cu soacra ? sai daca nu de ce ati plecat de acolo ?
In caz ca nu aveti venituri suficiente, puteti beneficia de scutire sau reducere taxa timbru.
am avut investitii acolo dar nu am dovezi pastrate!
nu mai locuiesc acolo deoarece am alta locuinta dar soacra a ramas
lawyer13 a scris:

care sunt variantele pe care mi le ofera legea pt a beneficia de acest imobil pana la partaj?


Ce intelegeti prin "a beneficia"? A locui in el?
Nici vorba!

Daca soacra este titulara dreptului de uzufruct viager, atunci NUMAI soacra poate locui acolo pana la moartea ei. Ar mai putea locui acolo o alta persoana, dar numai cu ingaduinta uzufructuarului.

Uzufruct = usus + fructus. Aceste atribute: dreptul de a folosi bunul + dreptul de a-i culege fructele (chiriile sunt fructe civile) apartin soacrei, conform contractului pe care l-ati semnat.

VA MULTUMESC PT LAMURIRI
in cazul unui partaj cum se procedeaza cu acest imobil care este pe numele meu si al fostei sotii dar cum am spus fosta soacra are uzufruct viager?care ar fi variantele care m ar avantaja in cazul partajului care inca nu s a facut?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare cu obligatie de intretinere nicuplacinta nicuplacinta buna ziua eu cu sotia locuim cu soacra din 2001 in urma unui contract de vanzare cumparare cu obligatiea de intretinere tote bune si frumoase pina cind un ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)