buna ziua eu cu sotia locuim cu soacra din 2001 in urma unui contract de vanzare cumparare cu obligatiea de intretinere tote bune si frumoase pina cind un cumnat a divortat si a ramas pe drumuri .soacra vrea ca el sa locuiasca la ea in camera el nu are servici ai place bautura si multe altele .soacra nu contribuie cu nimic noi mancare taxe ,facturi, muncim 12 ore .copil minor fetita .nu vrem sa ne aduca bosketar in casa cei de facut ? ne ameninta ca ne strica actele si ramanem pe drumuri
si vrea sai faca si mutatie poate fara ca noi sa fim de acord? va multumesc pentru raspunsuri
soacra dvs are dreptul sa aduca pe cine doreste in camera dansei intrucat beneficiaza de un drept de uzufruct pe timpul vietii dansei. pe de alta parte daca dvs refuzati ar fi cam greu pt dansa sa obtina rezilierea contractului de intretinere in instanta atata vreme cat dvs va respectati obligatiile din contract.
aaa nam spus ca nare voie sa primeasca dar eu trebuie
so hranesc pe ia nu tot neamu is obligat sa le mut frigideru la ei in camera ?cind am facut actele iera singura deaceia neam luat raspunderea sa o ingrijim .problema e ca pe cheltuiala mea vrea sal tina
contract de vanzare cumparare cu obligatie de intretinere........in contract scrie cumparatori putand intra in stapinire de drept dupa deces intrucit eu vanzatoarea imi rezerv drept de uzufruct viager ..alta clauza nu exista multumesc frumos pt raspuns=D> deci poate sal tina pe fiusu in apartament fara ca noi sa nu fim de acord?
am inteles ca nu pote sai faca mutatie e un lucru bun:)
Uzufruct inseamna dreptul de a folosi, in folosul ei, nu de a permite altcuiva sa locuiasca in imobil. Deci, pe scurt, conform contractului soacra are dreptul de a folosi imobilul si dvs. aveti obligatia de a o intretine (pe dumneaei). Cumnatul nu intra in ecuatie, legal vorbind.
Uzufruct
plopilor
uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)