avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vinzare cu obligatie de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vinzare cu obligatie de intretinere

buna ziua eu cu sotia locuim cu soacra din 2001 in urma unui contract de vanzare cumparare cu obligatiea de intretinere tote bune si frumoase pina cind un cumnat a divortat si a ramas pe drumuri .soacra vrea ca el sa locuiasca la ea in camera el nu are servici ai place bautura si multe altele .soacra nu contribuie cu nimic noi mancare taxe ,facturi, muncim 12 ore .copil minor fetita .nu vrem sa ne aduca bosketar in casa cei de facut ? ne ameninta ca ne strica actele si ramanem pe drumuri
si vrea sai faca si mutatie poate fara ca noi sa fim de acord? va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: nicuplacinta , utilizator 19:54, 14 Iulie 2011
multumesc de raspuns.adevaru e ca eu am facut marea greseala de a locui cu o persoana in varsta azi vrea miere maine sare un sfat pentru cei tineri m-ai bine cu chirie decat cu batrini eu nu cred ca ca voi face asa figuri cu copilul meu .poate prin faptu ca patimesc acu . astai romania tara de rahat saracie datorii .Ceausescu lea dat case moca la hodorogi si ei se cred avuti . nui o chestiune generala da multi asa fac ca soacra poama acra#-o
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
nicuplacinta, utilizator
nicuplacinta a scris:

in contract scrie ......eu vanzatoarea imi rezerv drept de uzufruct viager

E "bine" ca semnati ca primarii si DUPA aceea va intrebati ce ati semnat.
Fereasca Sfantu' sa intre vreun roman in biroul unui avocat INAINTE de a semna vreo hartie.

Vestea proasta este aceea ca uzuFRUCT (= usus + fructus) inseamna:
dreptul de a folosi bunul (usus)
+ (fructus) dreptul de a-i culege fructele (nu va ganditi doar la fructele care cresc in copac, pentru ca exista si fructele CIVILE ale unui bun imobil = CHIRIILE)

Adica, mai pe romaneste:
- uzufructuara are dreptul sa locuiasca numai ea SAU
- are dreptul sa locuiasca cu cine vrea ea (inclusiv fiul ei / cumnatul dvs.)

- Nici macar DVS. nu aveti dreptul de a locui in acea casa decat cu ingaduinta uzufructuarului.
- dreptul dvs de a folosi bunul se naste la MOARTEA uzufructuarului. Pana atunci NU aveti uzus+fructus, ci doar NUDA proprietate (= proprietatea "dezbracata" de atributele uzus+ fructus). Sau, mai pe romaneste ...aveti dreptul de a plati impozite.

Stiu ca va vine sa aruncati cu :tomato: , dar pe viitor aveti grija ce semnati.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
romascanu, moderator
Va sugerez, in situtia in care nu puteti sa ajungeti la o intelegere, sa apelati la un mediator. Atat dumneavoastra cat si soacra dumneavoastra, dincolo de drepturile si obligatiile contractuale, aveti fiecare interese, in sensul desfasurarii si realizarii acestui contract, nu oricum ci, in bune conditii, mai cu seama dat fiind faptul ca sotia dumneavoastra ii este fiica. Adica, dansa sa primeasca suport material si moral, iar dumneavoastra, atunci cand va fi timpul, sa intrati in posesia locuintei. De aceea, daca situatia este tensionata si exista nemultumiri, parerea mea este ca ar fi bine sa le solutionati rapid, fiindca acestea se vor amplifica in timp si toata lumea implicata va avea de pierdut. Mediatorul va poate ajuta sa gasiti impreuna o solutie problemelor pe care le aveti si sa depasiti acest impas. Eu cred ca merita sa incercat, informarea si consilierea privind procesul de mediere este gratuita. Cautati un mediator, sunati-l si stabiliti o intalnire de informare. Daca mai doriti si alte detalii, puteti sa ma contactati. Va doresc o zi buna!
da doamna avocat.aveti dreptate juridic dar madam soacra doreste ca noi sal intrtinem si pe cumnat aici era problema noi plecam la servici si opa cumnatelu e sunat sa vina la papica .de platit platesc tot nu avem nici un ban restanta .Dar cand vad ca e inca o gura de hranit chiar ca ma dau cu capu#-o aici ar trebui putina omenie cred .dar ce am semnat tr sa fie an favoare si a ei si a noastra si in contract scrie ca conlocuim impreuna nu ca navem si noi voie sa stam in apartament multumesc pt atentie
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
nicuplacinta, utilizator
multumesc =D> conflictu e terminat acel cumnat are concubina poate se rezolva ceva e bine si pt noi si pentru iel va multumesc ca mati suportatLA REVEDERE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate sub incidenta clauzei de uzufruct viager pana la partaj lawyer13 lawyer13 buna sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu fosta sotie in proportie de 50%,imobil care nu s a partajat din motive legate de costuri ce vin odata cu ... (vezi toată discuția)
Salut - drepturi proprietari in contract v-c cu uzufruct viager radu_nik radu_nik Am facut impreuna cu sotia un contract de vanzare cumparare cu uzufruct cu parinti ei.Acum am vrut sa ne mutam si nu vor sa ne primeasca acolo.la casa am pus ... (vezi toată discuția)
Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)